Κρυπτοβαλότα Bitcoin Cash – ο νεώτερος και καλύτερος αδερφός του Bitcoin

Το Bitcoin είναι αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό κρυπτονόμισμα της αγοράς και η ιστορία της ανάπτυξης και της τιμής του δείχνει ότι η επένδυση σε εικονικά νομίσματα μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική. Ωστόσο, το BTC εξακολουθεί να βασίζεται σε μια ξεπερασμένη τεχνολογία, κάτι, το οποίο προκάλεσε την ανάγκη αλλαγών. Αλλαγών που μετατράπηκαν σε ένα νέο κρυπτονόμισμα – το Bitcoin Cash.

Η κατανομή στην οικογένεια του BTC

Το Bitcoin Cash, ή BCH για συντομία, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 ως αποτέλεσμα ενός διαχωρισμού της κύριας αλυσίδας του κρυπτονομίσματος. Η διάσπαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα διαφωνίας στην κοινότητα του BTC σχετικά με το μέλλον του Bitcoin. Ωστόσο … από την αρχή.

Οι πρώτες επιτυχίες του BTC έδειξαν στον κόσμο ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να γίνουν το μέλλον της επενδυτικής αγοράς, ένας νέος κλάδος των χρηματοοικονομικών και ένας σύγχρονος τρόπος πληρωμών. Το Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένας προάγγελος τεράστιων αλλαγών στην αγορά, αλλά το περιόριζε η ξεπερασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούσε. Ως εκ τούτου, ξεκίνησαν οι εργασίες τελειοποίησης του BTC.

Το νέο Bitcoin ήταν να λειτουργεί ως μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του παλιού κρυπτονομίσματος με προσαρμογη στις σύγχρονες απαιτήσεις. Υποτίθεται ότι θα μείωνε το κόστος των μεταφορών και θα είχε μεγαλύτερη επεκτασιμότητα κατά τις συναλλαγές. Ωστόσο, όλες αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του παλιού Bitcoin από το νέο και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την αξία του. Μια τέτοια λύση δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την πλειονότητα των επενδυτών, των μετόχων και των χρηστών. Έλαβε λοιπόν χώρα ένας διαχωρισμός εντός της οικογένειας του Bitcoin. Η μία ομάδα συνέχισε να μεριμνά για την αξία του κλασικού BTC, ενώ η άλλη αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο κρυπτονόμισμα – το Bitcoin Cash.

Παλιά ονομασία – νέα τεχνολογία

Οι δημιουργοί της τεχνολογίας Bitcoin Cash αναζήτησαν κλασικές και σύγχρονες λύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το BCH χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος των μπλοκ από 1 MB έως 32 MB. Η αύξηση του αριθμού των μπλοκ σημαίνει πως το BCH δίνει την δυνατότητα εκτέλεσης μεγαλυτέρου αριθμού συναλλαγών και ελαχιστοποίησης του κόστους τους, καθιστώντας το ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση.

Μια άλλη καινοτομία είναι η χρήση στις συναλλαγές των κωδικών BCH του συστήματος script από την βάση των κωδικών, καθώς και ενός πρωτοκόλλου που επιτρέπει την δημιουργία των λεγόμενων Colored coins απλοποιώντας έξυπνες συμβάσεις και εκτελώντας αυτοματοποιημένες λειτουργίες. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν το BCH όχι μόνο ένα κρυπτονόμισμα, αλλά και μια πλατφόρμα διακανονισμού, την οποία αρχίζουν να χρησιμοποιούν οι διεθνείς εταιρείες.

Τα BCH και BTC είναι συνεπώς αδέλφια, αλλά μόνο στο όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των κρυπτονομισμάτων αυτών, με μία εκ των σημαντικοτέρων να είναι η αποδοτικότητα. Το αρχικό BTC επιτρέπει την πραγματοποίηση μόνο 7-15 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο ενώ σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου, η απόδοσή του μειώνεται. Ωστόσο, στην περίπτωση του BCH, το κρυπτονόμισμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αύξηση της αποδοτικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει σχεδόν οκτώ φορές περισσότερες μεταφορές ανά δευτερόλεπτο, χωρίς φόβο ξαφνικής πτώσης της απόδοσης.

Bitcoin vs Bitcoin Cash – διαρρήξεις τιμών;

Το Bitcoin Cash έκανε το ντεμπούτο του στο κρυπτο-χρηματιστήριο το δεύτερο εξάμηνο του 2017, με συναλλαγματική ισοτιμία περίπου 70 δολάρια ανά μονάδα. Το τεράστιο ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα επέφερε ταχύτατη αύξηση της ισοτιμίας του, έχοντας φτάσει μέχρι το τέλος του έτους πάνω από τα 30 χιλιάδες δολάρια ανά μονάδα. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ισοτιμία του BCH στην ιστορία. Δυστυχώς, στις αρχές του 2018, η αξία του άρχισε να μειώνεται σιγά-σιγά λόγω των αλλαγών στην αγορά και του λεγόμενου κρυπτο-χειμώνα.

Καθ’ όλο το 2019, το κρυπτονόμισμα διατηρούσε μια σταθερή τιμή έχοντας μικρές αλλά τακτικές αυξήσεις στην αξία του, στο εύρος των 200-400 δολαρίων ανά μονάδα. Χάρη σε αυτό, το BCH εξελίχθηκε σε ένα από τα σταθερότερα κρυπτονομίσματα της αγοράς. Το λυκόφως του κρυπτο-χειμώνα είχε ως αποτέλεσμα περαιτέρω αλλαγές στις τιμές του BCH, η αξία του οποίου κατά καιρούς έφτασε πάνω από τα 500 δολάρια ανά μονάδα. Παρά την δύσκολη κατάσταση στην επενδυτική αγορά και τις οικονομικές αναταραχές του 2020, το BCH εξακολουθούσε να είναι ένα από τα πιο σταθερά κρυπτονομίσματα της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι χάρη στην τεχνολογία του και στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, έγινε ένα από τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά νομίσματα στο κρυπτο-χρηματιστήριο.

Η τακτική επένδυση στο BCH απέδωσε ήδη στις αρχές του 2021, όταν οι επενδυτές είδαν τακτικές αυξήσεις στην τιμή του κρυπτονομίσματος. Από τις αρχές του έτους, το Bitcoin Cash αυξάνει την αξία του ανεβαίνοντας τακτικά και επίμονα στην κορυφή των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι το BCH μπορεί να αποδειχθεί μια από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις όχι μόνο για το 2021.

Related Posts