Κρυπτοβαλότα Stellar … μια σύγχρονη ματιά στα κρυπτονομίσματα

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζονται τακτικά ολοένα και περισσότερα νέα κρυπτονομίσματα. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται σε κλασικές λύσεις και παλιά τεχνολογία, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην περιμένουν και μεγάλες επιτυχίες από αυτά. Ωστόσο, υφίστανται πολλά κρυπτονομίσματα που μπορούν να καταπλήξουν τους χρήστες και τους επενδυτές. Μία από αυτές τις λύσεις είναι το Stellar.

Σύγχρονη πλατφόρμα

Το Stellar, που συμβολίζεται και ως XLM, είναι μια εκτεταμένη πλατφόρμα που βασίζεται στη δημόσια και εκτεταμένη έκδοση του δικτύου blockchain. Η πλατφόρμα στοχεύει στη σύνδεση προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται σε όλο τον κόσμο, χωρίς την ανάγκη διαμεσολαβητή υπό τη μορφή κάποιας τράπεζας ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πράγμα που σημαίνει πλήρη ανεξαρτησία κατά την πραγματοποίηση αγορών, μεταφορών, αποπληρωμής τελών και πληρωμών. Η ιδέα αυτή έπιασε γρήγορα, ειδικά μεταξύ των διεθνών επιχειρηματιών, εταιρειών, επιχειρήσεων και χρηματιστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έψαχναν έναν τρόπο διεξαγωγής γρήγορων και σχεδόν δωρεάν μεταφορών χρημάτων.

Ένα σημαντικό στοιχείο της πλατφόρμας είναι το Stellar Lumens, ένα κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση πληρωμών. Το νόμισμα αυτό έχει πληθωριστικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι στερείται κάθε περιορισμού στα πλαίσια της προσφοράς και έτσι καθίσταται ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα κρυπτονομισμάτων που διατίθενται στην αγορά.

Σύγχρονη τεχνολογία και μεγάλες δυνατότητες

Το Stellar είναι ο συνδυασμός μιας πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα, η οποία βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση του δικτύου blockchain, με το καινοτόμο κρυπτονόμισμα Stellar Lumes. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων επιτρέπει σε κάποιον να εκδίδει κέρματα, να βασίζεται στο δικό του σύστημα και το κυριότερο, να πραγματοποιεί άμεσες, γρήγορες και σχεδόν δωρεάν μεταφορές σε μέγιστες ποσότητες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το Stellar, ως συνδυασμός πλατφόρμας και κρυπτονομίσματος, δίνει την ευκαιρία διεξαγωγής συναλλαγών και δόμησης αγορών βασισμένων σε όλους τους τύπους χρηματοοικονομικών μέσων καθώς και την ευκαιρία έκδοσης οποιουδήποτε ενεργητικού. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα καθιστά δυνατή την ανταλλαγή όλων των ηλεκτρονικών νομισμάτων, καθώς και αξιών, χρεογράφων και πρώτων υλών, καθιστώντας την μια παγκόσμια πλατφόρμα επενδύσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους σχεδόν τους επενδυτές του κόσμου.

Αυτό είναι δυνατό χάρη στην τακτική εργασία για την ανάπτυξη του συστήματος Stellar, το οποίο εξέπληξε τους επενδυτές και τους χρήστες ενώ ταυτόχρονα έγινε μια επαναστατική ενδιάμεση πλατφόρμα. Τεράστιο ρόλο στην επιτυχία παίζει και το κρυπτονόμισμα Stellar Lumens, καθώς δεν έχει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στο μέγιστο πλαίσιο προσφοράς κι έτσι χρησιμοποιείται για την κάλυψη της αποπληρωμής των παγίων δασμών κατά την εκτέλεση συναλλαγών στο δίκτυο. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας και η αποτελεσματικότητα του κρυπτονομίσματος κατέστησαν το Stellar ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενο ηλεκτρονικό νόμισμα. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την τακτική ανάπτυξή του στο κρυπτο-χρηματιστήριο.

Το Stellar στο κρυπτο-χρηματιστήριο – θα κατακτήσει την αγορά;

Το XLM είναι διαθέσιμο στο κρυπτο-χρηματιστήριο από το 2014. Η αρχική τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν 0,0012 δολάρια ανά μονάδα. Το μεγάλο ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα επέφερε σχεδόν δεκαπλάσια αύξηση της αξίας του XLM μέσα σε έναν χρόνο, φθάνοντας στην τιμή των 0,01 δολαρίων ανά μονάδα. Έκτοτε, το Stellar διατηρεί μια σχετικά σταθερή αξία, ενώ ενισχύει τη θέση του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Τα πρώτα αυξητικά βήματα παρατηρήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν η τιμή της μονάδας ξεπέρασε τα 0,01 δολάρια και έφτασε ακόμη και το 1 δολάριο ανά μονάδα στις αρχές του 2018. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του κρυπτο-χειμώνα το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η τιμή του Stellar μειώθηκε, όπως και πολλών άλλων κρυπτονομισμάτων. Η τιμή σταθεροποιήθηκε μόλις στις αρχές του 2019 και κυμάνθηκε περίπου στα 0,04 – 0,16 δολάρια ανά μονάδα. Μετά το τέλος του κρυπτο-χειμώνα, το Stellar άρχισε να ανοικοδομείται και να αυξάνει την αξία του.

Στις αρχές του 2020, το XLM άρχισε να προσελκύει ξανά το ενδιαφέρον των επενδυτών, γεγονός που συνέβαλε αρχικά στη δημιουργία μιας σταθερής θέσης και στη συνέχεια σε μια τακτική αύξηση της αξίας του. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ορατό κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η πραγματική επιτυχία, ωστόσο, ήρθε στις αρχές του 2021, όταν το XLM είδε πολλές απότομες αυξήσεις στην τιμή, με κάθε πτώση να παρέχει μόνο τη βάση για περαιτέρω ενίσχυση και επιστροφή σε υψηλότερη τιμή.

Επί του παρόντος, το Stellar είναι ένα από τα είκοσι ισχυρότερα κρυπτονομίσματα που διατίθενται στην αγορά. Αναφέρεται ως το «κερασάκι στην τούρτα» και ως ένα κρυπτονομίσμα στο οποίο αξίζει να επενδύσει κανείς το 2021. Εκμεταλλευόμενοι την αργή αλλά τακτική ανοδική του τάση, οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ισχυρο και προσανατολισμένο προς το μέλλον κρυπτονόμισμα, το οποίο μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη στο εγγύς μέλλον.

Related Posts