Инвестирането в криптовалути изисква не само възможност за закупуване на виртуална монета, но също така знания относно съхранението. Това е свързано с избора на подходящ тип портфейл, а поради факта, че на пазара за електронни монети има огромен избор, това не е лесна задача. Поради тази причина много начинаещи инвеститори се въздържат да инвестират във виртуални монети. За щастие има лесен и сигурен начин за съхранение на криптовалута – картата с код Нетрикойн.

Онлайн или офлайн портфейл?

Електронните портфейли се делят на онлайн и офлайн видове. Онлайн портфейлът е вид, който е част от виртуална платформа, която предоставя частни акаунти за съхранение на криптовалути. За влизането в този тип акаунт са необходими потребителско име и парола, която се състои от няколко знака. Предимството на този тип портфейл е възможността за влизане от всяка точка на света. Нужни са единствено компютър, достъп до интернет и данни за вход. Офлайн портфейлът под формата на флашка, защитен с потребителско име и парола, на който се съхранява криптовалутата. Този тип портфейл трябва да се съхранява на сухо и безопасно място, докато съхранената криптовалута не бъде продадена.

Тези два вида електронни портфейли имат както предимства, така и недостатъци. Основното предимство на онлайн портфейла е удобството за използване и възможността за бърза транзакция. Недостатък обаче представляват таксата за съхранение на електронни монети и опасността от кражба на всички криптовалути, натрупани по сметката. При офлайн портфейла, предимството е сигурността, а недостатъкът е доста високата цена и възможност за загуба на устройството.

С Нетрикойн клиентът използва онлайн и офлайн портфейл.

Сигурен електронен портфейл с офлайн код

Нетрикойн използва характеристиките на онлайн и офлайн портфейл. Това е така, защото след закупуването на продукта, клиентът получава определен брой криптовалутни единици Стелар и Биткойн Кеш, които се прехвърлят към акаунт, до който само клиентът има достъп. Благодарение на това той ще има постоянен достъп до своята криптовалута, което му гарантира удобно използване.

От своя страна, картата с кода за достъп Нетрикойн е отговорна за сигурността. Става въпрос за карта с потребителско име и парола за портфейла, в който се намира криптовалутата. Клиентът сам избира потребителско име, но паролата се генерира от защитата на електронния портфейл и се поставя само на картата с кода. След това картата се доставя ма клиента по пощата, в защитена пратка. Благодарение на това само той ще има достъп до потребителското си име и парола.

Картата с кода за достъп е офлайн, което означава, че не се изпраща по имейл или се съхранява в която и да е база данни. Това решение защитава клиента срещу всякакви опити за атаки и кражба на натрупаните криптовалути. Задачата на клиента е само да държи картата на сигурно място, докато криптовалутата не бъде продадена.

Свободен достъп и лесна продажба

Криптовалутите могат да се инвестират по дългосрочен или краткосрочен начин. Всичко зависи от времето на съхранение на активите и момента на продажба. Някои клиенти предпочитат да купят криптовалута, за да я продадат при следващото увеличение на цената, докато други предпочитат да купуват, съхраняват и очакват значително увеличение на стойността.

Ефективността на всеки метод зависи от уменията, опита и характера на инвеститора. В случая с Нетрикойн всеки метод е добър. Това е така, защото благодарение на картата с кода за достъп, клиентът има свободен достъп до своята криптовалута и когато реши, че иска да я осребри, всичко, което трябва да направи, е да се свърже с търговеца. След кратък период на проверка, събраните средства ще бъдат монетизирани и преведени на посочената от клиента сметка. Същото се отнася и за прехвърляне на криптовалути към частния електронен портфейл на клиента. Ако потребителят реши сам да съхранява криптовалутата, тогава е достатъчно да се свърже с търговеца, да премине процес на проверка и да посочи адреса на своя крипто портфейл, към който ще бъде прехвърлена криптовалутата.

Отговаряйки на очакванията на клиентите, комплектът Нетрикойн предлага не само учебни материали, но също така предлага и лесен метод за съхранение на получената криптовалута – без дългосрочен избор на електронен портфейл, без създаване на акаунт, без дълъг процес на регистрация и без проблеми с влизането. Цялата операция ще бъде извършена от екипа на Нетрикойн, който ще подготви платформата и ще предостави на клиента достъп до нея. Благодарение на картата с кода за достъп Нетрикойн, клиентът ще може свободно да влиза в своя акаунт и да следи съдържанието му.

Related Posts