Стелар – съвременен поглед върху криптовалутите

Светът на криптовалутите непрекъснато се развива, което означава, че редовно се повяват все повече и повече нови криптовалути. Повечето от тях са базирани на класически решения и стари технологии, в резултат на което инвеститорите не очакват те да бъдат особено успешни. Има обаче няколко криптовалути, които могат да учудят потребителите и инвеститорите. Едно от тези решения е Стелар.

Съвременна платформа

Стелар, означен като XLM, представлява обширна платформа, базирана на публичната и разширена версия на блокчейн мрежата. Платформата има за цел да свърже продукти и услуги, които се предлагат по цял свят, без да е необходим посредник като банка или финансови институции, което означава пълна независимост при извършване на покупки, преводи, такси и плащания. Тази идея бързо се наложи, особено сред международни предприемачи, корпорации, бизнесмени и финансисти от цял ​​свят, които търсеха начин за бързи и почти безплатни трансфери.

Важен елемент на платформата е Стелар Луменс – криптовалута, която се използва за извършване на плащания. Тази монета има инфлационен характер, което означава, че е лишена от всякакви максимални ограничения на предлагане, като това я прави една от най-обширните системи за криптовалута, предлагани на пазара.

Съвременни технологии и големи възможности

Стелар е комбинация от платформа с отворен източник, базирана на подобрена версия на блокчейн мрежата, с иновативната криптовалута Стелар Луменс. Комбинацията от тези два елемента предоставя възможност за издаване на токени, базиране на собствена система и преди всичко извършване на незабавни, бързи и почти безплатни преводи в максимални суми. Но това не е всичко.

Стелар, като комбинация от платформа и криптовалута, дава възможност за извършване на транзакции и изграждане на пазари въз основа на всички видове финансови инструменти, както и емитиране на всякакви активи. Това означава, че платформата предлага обмен на всички електронни монети, както и валути, ценни книжа и стоки, което я прави глобална инвестиционна платформа, която може да се използва от почти всички инвеститори по света.

Това е възможно благодарение на редовната работа по разработването на системата Стелар, която отговори на очакванията на инвеститорите и потребителите и в същото време се превърна в революционна посредническа платформа. Криптовалутата Стелар Луменс също играе огромна роля за успеха, тъй като няма ограничение на максималното предлагане, благодарение на което се използва за покриване на комисионните от транзакции в мрежата. Възможностите на платформата и ефективността на криптовалутата превърнаха Стелар в една от най-обещаващите електронни монети. Това се доказва и от редовното развитие на крипто борсата.

Стелар на крипо борсата – дали ще завладее пазара?

XLM се предлага на крипто борсата от 2014 година. Началната цена на криптовалутата беше 0,0012$ за единица. Големият интерес към криптовалутата направи така, че за по-малко от година XLM увеличи стойността си почти десетократно, достигайки цената от 0,01$ за брой. Оттогава Стелар поддържа относително стабилна стойност, като същевременно укрепва позициите си на пазара за криптовалути.

Първите стъпки нагоре бяха забелязани през септември 2017 година, когато единичната цена надхвърли 0,01$ и дори достигна 1$ за единица в началото на 2018 година. За съжаление, по време на крипто зимата през втората половина на 2018 година, цената на Стелар падна, както при много други криптовалути. Стойността се стабилизира едва в началото на 2019 година и варира около 0,04$ – 0,16$ за единица. Малко след края на крипто зимата, Стелар започна да се възстановява и да увеличава стойността си.

В началото на 2020 година, XLM отново започна да привлича интереса на инвеститорите, което първо допринесе за установяването на стабилна позиция, а след това и за редовното увеличение на стойността. Това беше особено видимо през втората половина на 2020. Истинският успех обаче дойде в началото на 2021, когато XLM постигна няколко внезапни скока в цената, като всеки спад единствено допринесе за осигуряване на основата за укрепване и връщане към по-висока стойност.

В момента Стелар е една от двадесетте най-силни криптовалути, които се предлагат на пазара. Определеня е за „черешката на тортата“ и криптовалута, в която трябва да се инвестира през 2021 година. Ако се възползват от бавната, но редовна възходяща тенденция, инвеститорите имат възможност да придобият силна и ориентирана към бъдещето криптовалута, която може да достигне шеметна стойност в близко бъдеще.

Related Posts