Kriptovalute Stellar … moderan pogled na kriptovalute

Svijet kriptovaluta neprestano se razvija, što znači da se redovito pojavljuje sve više novih kriptovaluta. Većina se temelji na klasičnim rješenjima i staroj tehnologiji, zbog čega im investitori ne daju velike šanse za uspjeh. Međutim, postoji nekoliko kriptovaluta koje mogu zadiviti korisnike i investitore. Jedno od takvih rješenja je Stellar.

Moderna platforma

Stellar, označen kao XLM, opsežna je platforma koja se temelji na javnoj i proširenoj verziji blockchain mreže. Cilj platforme je povezati proizvode i usluge dostupne u cijelom svijetu, bez potrebe za posrednikom u obliku banke ili financijske institucije, što predstavlja garanciju potpune neovisnosti u obavljanju kupnji, transfera, plaćanja i uplata. Ta je ideja brzo prihvaćena, posebno među međunarodnim poduzetnicima, korporacijama, poslovnim ljudima i financijerima iz cijelog svijeta koji su tražili način za brze i gotovo besplatne transfere.

Važan element platforme je Stellar Lumens, odnosno kriptovaluta koja se koristi za plaćanje. Ova je kriptovaluta inflatorne prirode, što znači da je lišena bilo kakvih maksimalnih ograničenja ponude, što je čini jednim od najrazvijenijih sustava kriptovaluta dostupnih na tržištu.

Suvremena tehnologija i velike mogućnosti

Stellar je spoj open-source platforme koja se temelji na poboljšanoj verziji blockchain mreže s inovativnom kriptovalutom Stellar Lumes. Kombinacija ova dva elementa omogućuje izdavanje tokena, oslanjanje na vlastiti sustav i, prije svega, trenutne, brze i gotovo besplatne prijenose u maksimalnim količinama. To ipak nije sve. 

Stellar, kao kombinacija platforme i kriptovalute, pruža mogućnost obavljanja transakcija i izgradnje tržišta na temelju svih vrsta financijskih instrumenata te izdavanje bilo kojih aktiva. To znači da platforma omogućuje razmjenu svih e-valuta, kao i valuta, vrijednosnih papira i robe, što je čini globalnom investicijskom platformom koju mogu koristiti gotovo svi investitori diljem svijeta.

To je moguće zahvaljujući redovitom radu na razvoju sustava Stellar koji je ispunio očekivanja investitora i korisnika, a ujedno i postao revolucionarna posrednička platforma. Kriptovaluta Stellar Lumens također igra veliku ulogu u uspjehu, jer nema ograničenu maksimalnu ponudu, zahvaljujući čemu se koristi tijekom pokrivanja provizija u mreži. Mogućnosti platforme i učinkovitost kriptovalute učinili su Stellar jednom od najperspektivnijih e-kovanica. To pokazuje i redoviti razvoj na kripto-burzi.

Stellar na kripto-burzi – hoće li osvojiti tržište?

XLM je dostupan na kripto-burzi od 2014. godine. Početna cijena kriptovalute bila je 0,0012 USD po jedinici. Veliko zanimanje za kriptovalutu značilo je da je za manje od godinu dana XLM povećao vrijednost gotovo deset puta, dostigavši cijenu od 0,01 USD po jedinici. Od tada je Stellar zadržao relativno stabilnu vrijednost, istovremeno ojačavajući svoj položaj na tržištu kriptovaluta.

Prvi koraci prema gore zabilježeni su u rujnu 2017. godine, kada je cijena jedinice premašila 0,01 USD, a početkom 2018. dosegla je čak 1 USD po jedinici. Nažalost, tijekom kripto-zime u drugoj polovici 2018. godine cijena Stellara je pala, kao i cijene mnogih drugih kriptovaluta. Vrijednost se stabilizirala tek početkom 2019. godine i oscilirala je oko 0,04 – 0,16 USD po jedinici. Ubrzo nakon završetka kripto-zime, Stellar se počeo obnavljati i povećavati vrijednost.

Početkom 2020. godine XLM je ponovno počeo uživati interes investitora, što je najprije pridonijelo uspostavljanju stabilne pozicije, a zatim redovitom porastu njegove vrijednosti. To je bilo posebno vidljivo u drugoj polovici 2020. godine. Pravi je uspjeh, međutim, postignut početkom 2021. godine, kada je XLM zabilježio nekoliko skokova cijena, pri čemu je svaki pad samo potaknuo jačanje i povratak na veću vrijednost.

Trenutno je Stellar jedna od dvadeset najjačih kriptovaluta dostupnih na tržištu. Naziva ga se “šlagom na torti” i kriptovalutom u koju treba investirati u 2021. godini. Koristeći njegov polagani, ali redoviti uzlazni trend, investitori imaju priliku nabaviti snažnu i perspektivnu kriptovalutu, koja u bliskoj budućnosti može doseći vrtoglavu vrijednost.

Related Posts