Criptomonede Bitcoin Cash – fratele mai tânăr și mai bun al Bitcoinului

Bitcoin este în prezent cea mai scumpă criptovalută de pe piață, iar istoria dezvoltării sale și prețurile arată că investiția în moneda virtuală poate fi foarte efectivă. Însă BTC se bazează în continuarea pe tehnologia învechită, ceea ce a provocat necestatea schimbării. Schimbările care s-au transformat în noua criptovalută – Bitcoin Cash.

Diviziune în familia BTC                

Bitcoin Cash, pe scurt BCH, a apărut în august anul 2017, prin efectul ruperii lanțului principal de criptovalute. Această rupere a apărut prin rezultatul lipsei înțelegerii în societatea BTC, referitoare la viitorul Bitcoinului. Însă… de la început.

Primele succese BTC i-au arătat lumii, că criptovalutele pot deveni un viitor pe piața de investiții, o nouă ramură financiară și o formă modernă de plată. Bitcoin putea fi vestitorul schimbărilor uriașe de pe piață, însă a fost limitat de tehnologia învechită de care profita. În legătură cu acestea, a fost începută munca asupra perfecționării BTC.

Noul Bitcoin avea să funcționeze ca o versiune modernizată a vechii criptovalute adaptate pentru cererile moderne. Aceasta avea să reducă costurile trasferurilor și să dețină o calibrare mai mare a tranzacțiilor. Însă toate aceste schimbări puteau face ca vechiul Bitcoiun să fie înlocuit de cel nou, iar acest lucru putea reflecta asupra valorii sale. Cu o asemenea soluție nu puteau fi de acord majoritatea investitorilor, participanților și utilizatorilor. S-a ajuns în schimb la o diviziune în familia Bitcoin. O grupă a continuat să vegheze asupra valorii clasicului BTC, în schimb a doua a decis să creeze o nouă criptovalută – Bitcoin Cash.

Denumire veche – tehnologie nouă

Creatorii tehnologiei Bitcoin Cash au apelat la soluțiile clasice și moderne, ceea ce înseamnă că BCH profită de tehnologia blockchain, însă cu o dimensiune mai mare de blocuri de la 1 MB la 32 MB. Mărirea numărului de blocuri, face ca BCH să ofere posibilitatea creării unui număr mai mare de tranzacții și minimalizarea costurilor acestora, mulțumită acesteia fiind mai rapid și mai ieftin în utilizare.

Următoarea inovație este utilizarea de către bază a codurilor BCH ale sistemului de scripturi din tranzacții și protocolul, care face posibilă crearea așa numitelor Colored coins simplificând contractele inteligente și efectuând funcții automatizate. Asemenea elemente fac ca BCH să fie nu doar o criptovalută, dar de asemenea o platformă de calcul, la care încep să apeleze corporațiile internaționale.  

BCH și BTC sunt așadar frați, însă doar cu numele. Se întâmplă acest lucru, deoarece diferențele dintre criptovalute sunt cu adevărat multe, iar una dintre cele mai importante este randamentul. BTC-ul inițial permite doar efectuarea a 7-15 tranzacții pe secundă, iar în cazul unei solicitări mai mari randamentul său scade. În schimb în cazul BCH, criptovaluta nu are probleme cu randamentul crescător, ceea ce face să poată efectua de aproape de opt ori mai multe transferuri pe secundă, fără teama pentru scăderea bruscă e eficienței.

Bitcoin vs Bitcoin Cash – străpungeri de preț?

Bitcoin Cash a debutat pe cripto-bursă în a doua jumătate a anului 2017, cu un curs de aproape 70 USD pe unitate. Interesul enorm pentru criptovalută a făcut ca cursul să crească foarte repede, până când la finalul anului a ajuns la peste 30 de mii de USD pe unitate. Acesta a fost până la acea oră cel mai înalt curs BCH din istorie. Din păcate la începutul anului 2018 valoarea sa a început să scadă încet, lucru provocat de schimbările de pe piață și așa numita Cripto-iarnă.

Pentru tot anul 2019 criptovaluta și-a menținut o valoare stabilă făcând salturi de valori mici, dar regulate în limitele de 200 – 400 USD pe unitate. Mulțumită acesteia BCH a fost una dintre cele mai stabile criptovalute de pe piață. Amurgul cripto-iernii a rezultat cu următoarele schimbări ale prețurilor BCH, a cărei valoarea a ajuns uneori la peste 500 USD pe unitate. În ciuda situației grele de pe piața de investiție și a turbulențelor economice din anul 2020, BCH a fost în continuare cea mai stabilă criptovalută de pe piață. Asta înseamnă că mulțumită tehnologiei sale și a încrederii investitorilor, a devenit una dintre cele mai importante e-monede de pe cripto-bursă.

Investirea regulată în BCH a adus beneficii deja de la începutul anului 2021, când investitorii au observat creșterile regulate ale prețurilor criptovalutei. De la începutului anului Bitcoin Cash și-a mărit valoarea prin cățărarea regulată și persistentă către vârful celor mai populare criptovalute. Această dezvoltare înseamnă, că BCH poate fi una dintre cele mai rentabile investiții nu doar pentru anul 2021.     

Related Posts