Criptomonede Stellar… o privire modernă asupra criptovalutelor

Lumea criptovalutelor se dezvoltă constant, ceea ce face să apară regulat din ce în ce mai mult cripto-monede noi. Majoritatea dintre acestea se bazează pe soluțiile clasice și tehnologia veche, prin rezultatul cărora investitorii nu le prevăd un succes prea mare. Funcționează însă câteva criptovalute, care pot uimi utilizatorii și investitorii. Una dintre aceste soluții este Stellar.

Platforma modernă

Stellar, însemnat ca XLM, este pltforma extinsă bazată pe versiunea publică și extinsă a rețelei blockchain. Platforma are ca scop combinarea produselor și serviciilor disponibile în întreaga lume, fără necesitatea utilizării intermediarului sub forma băncii sau a instituției financiare, ceea ce înseamnă garantarea independenței depline din perioada efectuării cumpărăturilor, transferurilor și plăților. Această idee a fost repede acceptată mai ales între antreprenorii internaționali, corporații, afaceriștii și finanțatorii din întreaga lume, care căutau modul pentru efectuarea transferurilor rapide și aproape gratuite.

Un element important al platformei este Stellar Lumens, adică criptovaluta utilizată pentru efectuarea plăților. Această monedă deține un caracter inflamționist, ceea ce înseamnă că este lipsită de orice limite ale furnizării maxime, mulțumită acesteia devenind una dintre cele mai construite sisteme de criptovalute disponibile pe piață.

Tehnologia modernă și posibilitățile înalte

Stellar este combinația platformei sursei-deschise care se bazează pe versiunea perfecționată a rețelei blockchain cu criptovaluta inovatoare Stellar Lumens. Combinarea acestor două elemente face posibilă emiterea tokenurilor, bazarea pe propriul sistem, dar înainte de toate efectuarea transferurilor instantanee, rapide și aproape gratuite în cantități maxime. Asta însă nu este totul. 

Stellar, ca o combinație de pltaformă și criptovalută, oferă posibilitatea efectuării tranzacțiilor și construirii piețelor bazate pe toate tipurile de instrumente financiare, dar și efectuarea emisiei oricăror active. Asta înseamnă că platforma face posibilă schimbarea oricăror e-monede, dar de asemenea a valutelor, titlurilor de valoare și materiilor prime, mulțumită acesteia devenind o platformă permanentă globală de investiții, de care pot profita aproape toți investitorii din întreaga lume.

Acest lucru este posibil, mulțumită muncii constante asupra dezvoltării Stellar, care a îndeplinit așteptările investitorilor și utilizatorilor, devenind între timp o platformă revoluționară intermediară. Un rol enorm în succes îl joacă de asemenea criptovaluta Stellar Lumens, care nu deține nici o limită maximă de furnizare, mulțumită acesteia fiind utilizată în perioada acoperirii comisioanelor de tranzacție din rețea. Posibilitățile platformei și eficiența criptovalutei au făcut ca Stellar să devină una dintre cele mai de viitor e-monede. Acest lucru este confirmat de asemenea de dezvoltarea de pe cripto-bursă.

Stellar pe cripto-bursă – va cuceri viața?

XLM este disponibilă pe cripto-bursă din anul 2014. Prețul de pornire al criptovalutei a fost de 0,0012 USD pe unitate. Interesul mare pentru criptovalută, a făcut ca în decurs de mai puțin de un an XLM să își mărească valoarea de aproape zece ori, ajungând la prețul de 0,01 USD pe unitate. Din acel moment Stellar și-a menținut în mare parte o valoare stabilă, întărindu-și între timp poziția sa pe piața criptovalutelor.

Primii pași de creștere au fost notați în septembrie anul 2017, când prețul unității a depășit 0,01 USD, iar la începutul anului 2018 a ajuns chiar și la 1 USD pe unitate. Din păcate în perioada cripto-iernii în a doua jumătate a anului 2018, prețul Stellar a scăzut la fel ca al multor altor criptovalute. Valoarea s-a stabilizat abia la începutul anului 2019 și oscila între 0,04 – 0,16 USD pe unitate. Imediat după terminarea cripto-iernii, Stellar a început să se reconstruiască și să își mărească valoarea.

La începutul anului 2020 XLM a început să se bucure din nou de interesul investitorilor, ceea ce a influențat mai întâi asupra creării unei poziții stabile, după care la mărirea regulată a valorii sale. Acest lucru a fost vizibil mai ales în a doua parte a anului 2020. Adevăratul succes a intervenit însă la începutul anului 2021, când XLM a obținut câteva salturi bruște de preț, iar fiecare scădere oferea doar o bază pentru întărirea poziției și revenirea la o valoare mai mare.

În prezent Stellar este una dintre cele douăzeci de criptovalute cele mai puternice disponibile pe piață. Acest lucru și-l definește cu denumire „cireașa de pe tort” și criptovaluta în care trebuie să investim în anul 2021. Utilizând tendința sa lentă de creștere dar regulată, investitorii au șansa de a obține o criptovaltă puternică și de viitor, care în cel mai apropiat timp poate obține o valoare amețitoare.

Related Posts