Kriptovalute Stellar … sodoben pogled na kriptovalute

Svet kriptovalut se nenehno razvija, kar pomeni, da se redno pojavlja vedno več novih kriptovalut. Večina jih temelji na klasičnih rešitvah in stari tehnologiji, zaradi česar investitorji ne pričakujejo, da bodo zelo uspešne. Vendar obstaja več kriptovalut, ki lahko presenetijo uporabnike in  investitorje. Ena takšnih rešitev je Stellar.

Sodobna platforma

Stellar, označen kot XLM, je obsežna platforma, ki temelji na javni in razširjeni različici blockchain omrežja. Cilj platforme je povezati izdelke in storitve, ki so na voljo po vsem svetu, ne da bi potrebovali posrednika v obliki banke ali finančne institucije, kar pomeni popolno neodvisnost pri nakupih, nakazilih, plačilih in stroških. Ta ideja se je hitro prijela, zlasti med mednarodnimi podjetniki, korporacijami, poslovneži in financerji z vsega sveta, ki so iskali način za hitre in skoraj brezplačne transakcije.

Pomemben element platforme je Stellar Lumens, torej kriptovaluta, ki se uporablja za plačila. Ta kovanec je inflacijske narave, kar pomeni, da nima nobenih največjih omejitev ponudbe, zaradi česar je eden najobsežnejših sistemov kriptovalut, ki so na voljo na trgu.

Sodobna tehnologija in velike možnosti

Stellar je kombinacija odprtokodne platforme, ki temelji na izboljšani različici blockchain omrežja z inovativno kriptovaluto Stellar Lumes. Kombinacija teh dveh elementov omogoča izdajo žetonov, zanašanje na svoj sistem, predvsem pa takojšnje, hitre in skoraj brezplačne transakcije v maksimalnih količinah. Vendar to ni vse.

Stellar vam kot kombinacija platforme in kriptovalute daje priložnost za izvajanje transakcij in gradnjo trgov na podlagi vseh vrst finančnih instrumentov ter za izdajo poljubnega sredstva. To pomeni, da platforma omogoča izmenjavo vseh e-kovancev, pa tudi valut, vrednostnih papirjev in surovin, zaradi česar je postala globalna investicijska platforma, ki jo lahko uporabljajo skoraj vsi investitorji po vsem svetu.

To je mogoče po zaslugi rednega dela na razvoju sistema Stellar, ki je izpolnil pričakovanja investitorjev in uporabnikov ter hkrati postal revolucionarna posredniška platforma. Ogromno vlogo pri uspehu igra tudi kriptovaluta Stellar Lumens, ki nima nobene omejene največje ponudbe, zahvaljujoč temu pa se uporablja za kritje provizij transakcij v omrežju. Zaradi zmogljivosti platforme in učinkovitosti kriptovalute je Stellar postal eden najbolj obetavnih e-kovancev. To dokazuje tudi reden razvoj na kripto-borzi.

Stellar na kripto-borzi – bo osvojil trg?

XLM je na kripto-borzi na voljo od leta 2014. Izhodiščna cena kriptovalute je bila 0,0012 USD na enoto. Veliko zanimanje za kriptovaluto je pomenilo, da je XLM v manj kot letu dni skoraj desetkrat povečal svojo vrednost in dosegel ceno 0,01 USD na enoto. Od takrat je Stellar ohranil razmeroma stabilno vrednost, hkrati pa krepil svoj položaj na trgu kriptovalut.

Prvi koraki navzgor so bili zabeleženi septembra 2017, ko je cena enote presegla 0,01 USD in je v začetku leta 2018 celo dosegla 1 USD na enoto. Na žalost se je med kripto-zimo v drugi polovici leta 2018 cena Stellarja znižala, tako kot v primeru številnih drugih kriptovalut. Vrednost se je ustalila šele v začetku leta 2019 in nihala okoli 0,04 – 0,16 USD na enoto. Kmalu po koncu kripto-zime se je Stellar začel pobirati in povečevati vrednost.

V začetku leta 2020 je XLM spet začel privlačiti zanimanje investitorjev, kar je najprej prispevalo k vzpostavitvi stabilnega položaja, nato pa k rednemu povečevanju njegove vrednosti. To je bilo še posebej vidno v drugi polovici leta 2020. Pravi uspeh pa je prišel v začetku leta 2021, ko je XLM zabeležil več skokov cen, pri čemer je vsak padec le osnova za krepitev in vrnitev na višjo vrednost.

Trenutno je Stellar ena izmed dvajsetih najmočnejših kriptovalut, ki so na voljo na trgu. Imenuje se ga “češnja na torti” in kriptovaluta, v katero je treba investirati leta 2021. Z izkoriščanjem počasnega, a rednega naraščajočega trenda imajo investitorji priložnost, da pridobijo močno in v prihodnost usmerjeno kriptovaluto, ki lahko v bližnji prihodnosti doseže vrtoglavo vrednost.

Related Posts

Leave a Reply