Kriptopénzek Stellar … a kriptovaluták modern megközelítése

A kriptovaluták világa folyamatosan fejlődik, amiből adódóan rendszeresen egyre több új kriptovaluta jelenik meg. Legtöbbjük klasszikus megoldásokon és a régi technológián alapszik, ennek eredményeként a befektetők nem jósolnak nekik nagyobb sikert. Létezik azonban néhány olyan kriptovaluta, amelyek megdöbbenthetik a felhasználókat és a befektetőket. Az egyik ilyen megoldás a Stellar.

Modern platform

A Stellar, amelynek XLM a jele, egy kiterjedt platform, amely a blockchain-hálózat nyilvános és kibővített változatán alapul. A platform célja az egész világon elérhető termékek és szolgáltatások összekapcsolása, anélkül, hogy közvetítőre lenne szükség a bankok vagy pénzügyi intézmények formájában, ami a teljes függetlenség garanciáját jelenti a vásárlások, átutalások, fizetések és egyéb tranzakciók végrehajtásában. Ez az ötlet gyorsan bevált, különösen a nemzetközi vállalkozók, multicégek, üzletemberek és pénzügyesek körében világszerte, akik a gyors és szinte ingyenes átutalásokra való módszert keresték.

A platform jelentős eleme a Stellar Lumens, vagyis a fizetések végrehajtásához használt kriptovaluta. Ez az érme inflációs jellegű, ami azt jelenti, hogy meg van fosztva különféle korlátoktól a maximális kínálatot illetően, aminek köszönhetően az egyik legszélesebb körű kriptovaluta-rendszerré vált a piacon elérhetők közül.

Korszerű technológia és széles körű lehetőségek

A Stellar a blockchain-hálózat továbbfejlesztett változatán alapuló, nyílt forráskódú platform és az innovatív Stellar Lumes kriptovaluta kombinációja. E két elem kombinációja lehetővé teszi a tokenek kibocsátását, a saját rendszeren való támaszkodást, és mindenekelőtt azonnali, gyors és szinte ingyenes átutalások végrehajtását maximális mennyiségben. De ez még nem minden.

A Stellar, a platform és kriptovaluta kombinációjaként, lehetőséget ad a tranzakciók végrehajtására és a minden típusú pénzügyi eszközökön alapuló piacok építésére, valamint a szabadon választható eszközök kibocsátására. Ez azt jelenti, hogy a platform biztosítja az összes e-érme, valamint a valuták, értékpapírok és nyersanyagok cseréjét, ezáltal globális befektetési platformmá vált, amelyet a világ szinte összes befektetője használhat.

Ez a Stellar-rendszer fejlesztésére törekvő rendszeres munkának köszönhetően lehetséges, amelynek célja az lett, hogy a befektetők és a felhasználók elvárásainak feleljen meg, ezáltal pedig forradalmi közvetítő platformmá váljon. A Stellar Lumens kriptovaluta szintén óriási szerepet játszik a sikerben, mivel a maximális kínálata semmivel sem korlátozott, aminek köszönhetően a hálózatban lebonyolított tranzakciókért felmerülő költségek fedezésére szolgál. A platform lehetőségei és a kriptovaluta hatékonysága azt eredményezte, hogy a Stellar az egyik legígéretesebb e-érmévé vált. Ezt bizonyítja a kripto-tőzsdén megfigyelhető rendszeres fejlődése is.

Stellar a kripto-tőzsdén – vajon meghódítja-e a piacot?

Az XLM 2014 óta elérhető a kripto-tőzsdén. A kriptovaluta kikiáltási ára egységenként 0,0012 USD volt. A kriptovaluta iránti nagy érdeklődésből fakadóan alig egy év alatt az XLM csaknem tízszeresére növelte értékét, elérve az egységenként 0,01 USD árat. Azóta a Stellar viszonylag stabil értéket tart fenn, ezáltal megszilárdítva a pozícióját a kriptovaluta-piacon.

Az első lépéseket felfelé 2017 szeptemberében észlelték, amikor az egységár meghaladta a 0,01 USD-t, 2018 elején pedig egységenként elérte még az 1 USD-t is. Sajnos 2018 második felében lezajlott kripto-tél során a Stellar ára csökkent, csakúgy, mint sok más kriptovalutáé. Az értéke csak 2019 elején stabilizálódott, és egységenként 0,04 – 0,16 USD körül ingadozott. Röviddel a kripto-tél vége után a Stellar elkezdte újjáépíteni magát és felemelni az értékét.

2020 elején az XLM ismét elkezdte a befektetők érdeklődésének örvendeni, ami hozzájárult előbb a stabil pozíció kialakulásához, majd az értékének rendszeres növekedéséhez. Ez különösen 2020 második felében volt látható. Az igazi sikert azonban 2021 elején érte el, amikor az XLM több hirtelen árugrást tapasztalt, minden egyes visszaesés pedig csak a pozíció erősödését és a magasabb értékre való visszatérést alapozta meg.

Jelenleg a Stellar a piacon elérhető húsz legerősebb kriptovaluta egyike. A „hab a tortán” néven emlegetik, amely azt a kriptovalutát képezi, amelybe 2021-ben érdemes befektetni. Kihasználva lassú, de rendszeres emelkedési trendjét, a befektetőknek esélyük van erős és jövőorientált kriptovaluta megszerzésére, amely a közeljövőben szédítő értéket érhet el.

Related Posts