Kryptovaluta Bitcoin Cash – den yngre och bättre bror till Bitcoin

Bitcoin är för närvarande den dyraste kryptovalutan på marknaden, och historien om dess utveckling och pris visar att investeringar i virtuella mynt kan vara mycket effektivt. BTC bygger dock fortfarande på föråldrad teknik, vilket har orsakat behovet av förändringar. Förändringar som har utvecklats till en ny kryptovaluta – Bitcoin Cash.

Splittring i BTC-familj                    

Bitcoin Cash, förkortat BCH, skapades i augusti 2017 som en effekt av uppdelningen av huvudkedjan för kryptovalutan. Denna uppdelning kom på grund av meningsskiljaktigheter i BTC-samhället om Bitcoins framtid. Dock… börja från början.

De första framgångarna för BTC visade världen att kryptovalutor kan bli investeringsmarknadens framtid, en ny finansbransch och en modern betalningsform. Bitcoin kan ha varit första tecknet på stora förändringar på marknaden, men det var begränsad av den föråldrade tekniken det använde. I detta avseende har arbetet börjat för att förbättra BTC.

Den nya bitcoin skulle fungera som en uppdaterad version av den gamla kryptovalutan, anpassad till moderna krav. Det var tänkt att minska kostnaderna för överföringar och ha större skalbarhet av transaktioner. Alla dessa förändringar kunde dock leda till att det gamla bitcoin skulle ersättas av en ny, och detta kunde påverka dess värde. Majoriteten av investerare, aktieägare och användare kunde inte godkänna ett sådant beslut. Således var det en oenighet i bitcoin-familjen. En grupp fortsatte att övervaka värdet av den klassiska BTC, medan de andra bestämde sig för att skapa en ny kryptovaluta – Bitcoin Cash.

Gammalt namn – ny teknik

Utvecklarna av Bitcoin Cash-teknik har vänt sig till klassiska och moderna lösningar, vilket innebär att BCH använder blockchain-teknik, men med en stor blockstorlek från 1 MB till 32 MB. Att öka antalet block ger BCH möjlighet att utföra fler transaktioner och minimera kostnaden, vilket gör det snabbare och billigare att använda.

En annan innovation är användningen av BCH-kodbasen i ett skriptsystem i transaktioner och ett protokoll som låter dig skapa s.k. Colored coins som förenklar smarta kontrakt och gör automatiserade funktioner. Sådana element gör att BCH inte bara är en kryptovaluta, utan också en betalningsplattform som internationella företag börjar välja.  

Således är BCH och BTC syskon, men bara med efternamn. Detta beror på det faktum att det verkligen finns en hel del skillnader mellan kryptovalutor, och en av de viktigaste är bandbredden. Den ursprungliga BTC låter en göra knappt 7-15 transaktioner per sekund, och vid en större nätverksbelastning minskar dess genomströmning. Å andra sidan, med kryptovalutan BCH finns inga problem med att öka genomströmningen, vilket gör det möjligt att göra nästan åtta gånger så många överföringar per sekund utan rädsla för en plötslig nedgång i prestanda.

Bitcoin vs Bitcoin Cash– vinster?

Bitcoin Cash debuterade på kryptobörsen under andra halvåret 2017 med en kurs på cirka USD 70 per enhet. Det stora intresset för kryptovalutan orsakade att kursen växte mycket snabbt, fram till slutet av året nådde den mer än 30 tusen dollar per enhet. Hittills har detta varit den högsta BCH-kursen i historien. Tyvärr började dess värde i början av 2018 sakta minska, vilket orsakades av förändringar på marknaden och den så kallade krypto-vintern.

Under 2019 har kryptovalutan behållit ett stabilt värde och gjort små men regelbundna hopp i värde mellan USD 200-400 per enhet. Detta har gjort BCH en av de mest stabila kryptovalutor på marknaden. Skymningen av krypto-vintern ledde till ytterligare prisförändringar för BCH som kostade mer än USD 500 per enhet. Trots den svåra situationen på investeringsmarknaden och den ekonomiska turbulensen år 2020 är BCH fortfarande en av de mest stabila kryptovalutorna på marknaden. Det betyder att tack vare sin teknik och investerarnas förtroende har det blivit ett av de viktigaste elektroniska mynten på kryptobörsen.

Regelbunden investering i BCH gav fördelar redan i början av 2021, när investerare såg en regelbunden ökning av priset på kryptovalutan. Sedan början av året har Bitcoin Cash ökat sitt värde, regelbundet och ständigt stiger till toppen av de mest populära kryptovalutor. Denna utveckling innebär att BCH kan visa sig vara en av de mest lönsamma investeringarna inte bara 2021.     

Related Posts