Kryptovaluta Stellar… en modern titt på kryptovalutor

Världen av kryptovalutor utvecklas ständigt, vilket gör att fler och fler nya kryptovalutor visas regelbundet. De flesta av dem är baserade på klassiska lösningar och gammal teknik, och som ett resultat förutspår investerare inte mycket framgång för dem. Det finns dock några kryptovalutor som kan överraska användare och investerare. En sådan lösning är Stellar.

Modern plattform

Stellar, betecknad som XLM, är en omfattande plattform baserad på en offentlig och utökad version av blockchain-nätverket. Plattformen syftar till att ansluta produkter och tjänster som finns tillgängliga runt om i världen, utan att använda en mellanhand i form av en bank eller finansinstitut, vilket innebär att man säkerställer fullständigt oberoende vid inköp, överföringar, provisioner och betalningar. Denna idé spred sig snabbt, särskilt bland internationella entreprenörer, företag, affärsmän och finansiärer från hela världen, som letade efter ett sätt att göra snabba och nästan fria överföringar.

En viktig del av plattformen är Stellar Lumens som är en kryptovaluta som används för att göra betalningar. Detta mynt har en inflationär karaktär, vilket innebär att det saknar några maximala leveransbegränsningar, vilket gör det till ett av de mest komplexa kryptovalutorasystemen på marknaden.

Modern teknik och hög kapacitet

Stellar är en kombination av en öppen källkodsplattform baserad på en avancerad version av blockchain-nätverket med den innovativa kryptovalutan Stellar Lumes. Kombinationen av dessa två element gör att du kan utfärda tokens, lita på ditt eget system och framför allt göra omedelbara, snabba och nästan fria överföringar i maximala mängder. Detta är dock inte allt. 

Stellar, som en kombination av en plattform och en kryptovaluta gör det möjligt att göra transaktioner och bygga marknader baserat på alla typer av finansiella instrument och att utfärda några tillgångar. Det innebär att plattformen ger utbyte av elektroniska mynt, samt valutor, värdepapper och råvaror, vilket gör det till en global handelsplattform som kan användas av nästan alla investerare runt om i världen.

Detta möjliggjordes genom regelbundet arbete med utvecklingen av Stellar-systemet som uppfyllde förväntningarna hos investerare och användare, samtidigt som det blev en revolutionerande mellanhandsplattform. En stor roll i framgången spelas också av kryptovalutan Stellar Lumens som inte har något begränsat högst tillåtet utbud, så det används för att täcka provisionstransaktioner på nätverket. Plattformens kapacitet och effektiviteten hos kryptovalutan har gjort Stellar till en av de mest lovande elektroniska mynten. Detta visar också den regelbundna utvecklingen på kryptobörsen.

Stellar på kryptobörsen – kommer det att erövra marknaden?

XLM har varit tillgänglig på kryptobörsen sedan 2014. Utgångspriset för kryptovalutan var USD 0.0012 per enhet. Det stora intresset för kryptovalutan har lett till det faktum att på mindre än ett år XLM har ökat sitt värde nästan tiofaldigt, når ett pris på USD 0,01 per enhet. Sedan dess har Stellar behållit ett stabilt värde, vilket stärker sin position på kryptovalutamarknaden.

De första höga stegen märktes i September 2017, när priset per enhet översteg $ 0.01, och i början av 2018 nådde det till och med $ 1 per enhet. Tyvärr, under krypto-vintern under andra halvåret 2018, föll priset på Stellar, liksom många andra kryptovalutor. Värdet stabiliserades först i början av 2019 och svävade runt $ 0.04 – $ 0.16 per enhet. Omedelbart efter krypto-vintern slutade började Stellar återhämta sig och öka i värde.

I början av 2020 började XLM återigen njuta av investerarnas intresse, vilket först påverkade bildandet av en stabil position och sedan en regelbunden ökning av dess värde. Detta var särskilt märkbart under andra halvåret 2020. Den verkliga framgången inträffade emellertid i början av 2021, när XLM uppnådde flera skarpa prishopp, och varje droppe gav endast grunden för att stärka positionerna och återgå till ett högre värde.

För närvarande är Stellar en av de tjugo mest kraftfulla kryptovalutor på marknaden. Det kallas “grädden på moset” och den kryptovaluta att investera i 2021. Genom att utnyttja sin långsamma men regelbundna stigande trend har investerare en chans att få en stark och lovande kryptovaluta som kan nå ett rekordvärde på kort sikt.

Related Posts