Monedha kriptore Stellar … vështrim modern ndaj kriptomonedhave

Bota e kriptomonedhave është në zhvillim e sipër, që do të thotë se gjithnjë e më shumë kriptomonedha të reja shfaqen rregullisht. Shumica e tyre bazohen në zgjidhje klasike dhe teknologji të vjetër, si rezultat i së cilës investitorët nuk presin nga ato sukses të madh. Sidoqoftë, janë disa kriptomonedha që mund të mahnitin përdoruesit dhe investitorët. Një nga ato është Stellar. 

Platformë moderne

Stellar, e njohur si XLM, është një platformë e gjerë e bazuar në versionin publik dhe të zgjeruar të rrjetit blockchain. Platforma synon të lidhë produktet dhe shërbimet e disponueshme në të gjithë botën, pa nevojën e ndërmjetësimit të bankave ose institucioneve financiare, që do të thotë pavarësi e plotë gjatë proçesit të blerjeve, transferimeve, dhe pagesave. Kjo ide u kap shpejt, veçanërisht midis sipërmarrësve ndërkombëtarë, korporatave, biznesmenëve dhe financuesve nga e gjithë bota që kërkonin mënyra për të bërë transferta të shpejta dhe pothuajse falas.

Element i rëndësishëm i platformës është Stellar Lumens, d.m.th. kriptomonedha e përdorur për të bërë pagesa. Kjo monedhë ka karakter inflacioniste, kështu që është e pakufizuar për sa i përket furnizimit maksimal, duke e bërë atë një nga sistemet më të gjera të kriptomonedhave në dispozicion në treg.

Teknologji moderne dhe mundësi të mëdha

Stellar është kombinim i platformës me burim të hapur bazuar në versionin e përmirësuar të rrjetit blockchain me kriptomonedhën inovative Stellar Lumes. Kombinimi i këtyre dy elementeve lejon emëtimin e tokeneve, mbështetje në sistemin e vet, dhe mbi të gjitha, bërjen e transferimeve të menjëhershme, të shpejta dhe pothuajse falas në shuma maksimale. Por kjo nuk është e gjitha.

Stellar, si një kombinim i platformës dhe kriptomonedhës, mundëson transaksione dhe ndërtim të tregjeve bazuar në të gjitha llojet e instrumenteve financiare si dhe lejimin e emëtimit të çdolloj tokeni. Kjo do të thotë që platforma mundëson këmbimin e të gjitha monedhave elektronike, si dhe monedhat, letrat me vlerë dhe mallrat, duke e bërë atë një platformë globale investimesh e cila mund të përdoret nga pothuajse të gjithë investitorët në të gjithë botën.

Kjo është e mundur falë punës së rregullt për zhvillimin e sistemit Stellar, i cili përmbushi pritjet e investitorëve dhe përdoruesve, dhe në të njëjtën kohë u bë një platformë revolucionare ndërmjetësuese. Rol të madh në sukses luan gjithashtu kriptomonedha Stellar Lumens, e cila nuk ka asnjë kufizim në furnizim maksimal, falë së cilës përdoret për të mbuluar komisionin gjatë kryerjes së transaksioneve në rrjet. Mundësitë e platformës dhe efektiviteti i kriptomonedhës e kanë bërë Stellar një nga monedhat elektronike më premtuese. Kjo dëshmohet gjithashtu nga zhvillimi i rregullt në kripto-bursë.

Stellar në kripto-bursë – a do ta pushtojë tregun?

XLM është në dispozicion në kripto-bursë që nga viti 2014. Çmimi fillestar i kriptomonedhës ishte 0.0012 dollarë për njësi. Interesi i madh për kriptomonedhën do të thoshte që në më pak se një vit, XLM e rriti vlerën e saj gati dhjetëfish, duke arritur çmimin prej 0,01 USD për njësi. Që atëherë, Stellar ka mbajtur një vlerë relativisht të qëndrueshme, ndërsa ka forcuar pozicionin e saj në tregun e kriptomonedhave.

Hapat e parë të larta u regjistruan në shtator 2017, kur çmimi i njësisë tejkaloi 0,01 USD, ndërsa në fillim të vitit 2018 arriti 1 USD për njësi. Fatkeqësisht, gjatë kripto-dimrit në gjysmën e dytë të vitit 2018, çmimi i Stellar ra, ashtu si në shumë kriptomonedha të tjera. Vlera u stabilizua në fillim të vitit 2019 dhe u luhat rreth 0,04 – 0,16 USD për njësi. Menjëherë pas përfundimit të kripto-dimrit, Stellar filloi të ringrihet dhe të rritet në vlerë.

Në fillim të vitit 2020, XLM filloi të tërheqë përsëri interesin e investitorëve, gjë që kontribuoi në krijimin e një pozicioni të qëndrueshëm, dhe më pas në rritje të rregullt të vlerës së saj. Kjo ishte veçanërisht e dukshme në gjysmën e dytë të vitit 2020. Sidoqoftë suksesi i vërtetë, erdhi në fillim të vitit 2021, kur XLM pati disa rritje momentale çmimi, dhe secila rënie hodhi bazat për një forcim dhe kthim në vlerë më të lartë.

Aktualisht, Stellar është një nga njëzet kriptomonedhat më të forta në dispozicion në treg. Ajo referohet si “qershia mbi tortë” si dhe kriptomonedha në të cilën duhet investuar në vitin 2021. Duke përfituar nga trendi i ngadaltë, por i rregullt i rritjes, investitorët kanë shans për të përfituar një kriptomonedhë të fortë dhe të orientuar drejt së ardhmes, e cila mund të arrijë një vlerë marramendëse në të ardhmen e afërt.

Related Posts