Salausvaluutat Bitcoin Cash – Bitcoinin nuorempi ja parempi veli

Bitcoin on tällä hetkellä markkinoiden kallein kryptovaluutta, ja sen kehitys- ja hintahistoria osoittavat, että sijoittaminen virtuaalikolikoihin voi osoittautua erittäin tuottavaksi. BTC tukeutuu  kuitenkin edelleen vanhentuneeseen tekniikkaan, mikä on herättänyt muutostarpeen. Nämä muutokset ilmentyvät uudessa, Bitcoin Cash -kryptovaluutassa.

Hajaannus  BTC -perheessä         

Bitcoin Cash, lyhyesti BCH, luotiin elokuussa 2017  hajaannuksen seurauksena kryptovaluutan pääketjussa. Tämä hajaannus syntyi BTC -yhteisössä Bitcoinin tulevaisuutta koskeneen erimielisyyden seurauksena. Aloittakaamme kuitenkin … alusta.

BTC: n ensimmäiset menestykset osoittivat maailmalle, että kryptovaluutoista voi tulla sijoitusmarkkinoiden tulevaisuuden tekijä, uusi rahoitusalan haara ja moderni maksutapa. Bitcoin saattoi olla ennakkomerkki suurista muutoksista markkinoilla, mutta sitä rajoitti sen käyttämä vanhentunut teknologia. Sen takia aloitettiin BTC:n parantamistyö.

Uuden Bitcoinin oli toimittava vanhan kryptovaluutan modernisoituna versiona, joka on mukautettu nykyajan vaatimuksiin. Sen piti alentaa siirtokustannuksia ja sillä piti oli suurempi siirtotapahtumien skaalautuvuus. Kaikki nämä muutokset olisivat kuitenkin voineet johtaa siihen, että vanha Bitcoin olisi korvattu uudella, mikä puolestaan olisi voinut vaikuttaa sen arvoon. Enemmistö sijoittajista, osakkeenomistajista ja käyttäjistä ei voinut hyväksyä tällaista ratkaisua. Siksi tilanne johti jakautumiseen Bitcoin -perheessä. Yksi ryhmä jatkoi klassisen BTC:n arvon tarkkailua, kun taas toinen päätti luoda uuden kryptovaluutan – Bitcoin Cashin.

Vanha nimi – uusi teknologia

Bitcoin Cash -teknologian luojat turvautuivat klassisiin ja moderneihin ratkaisuihin, mikä tarkoittaa, että BCH käyttää lohkoketjuteknologiaa, mutta suuremmalla, 1–32 MB:n lohkokoolla. Lohkojen määrän lisääminen saa aikaan, että BCH mahdollistaa suorittaa lukuisampia tapahtumia ja minimoida niiden kustannukset, mikä tekee siitä nopeamman ja halvemman käyttää.

Seuraava sen innovaatio on komentosarjajärjestelmän käyttö BCH -kryptojen järjestelmän koodipohjassa siirtotapahtumissa ja protokollassa, mikä mahdollistaa luoda ns. Colored coinseja älykkäiden sopimusten yksinkertaistamiseksi ja automatisoitujen toimintojen suorittamiseksi. Tällaiset elementit tekevät BCH:sta paitsi kryptovaluutan, myös  laskutusalustan, jota kansainväliset yritykset ovat alkaneet käyttää.

BCH ja BTC ovat siis veljeksiä, mutta vain nimeltään. Tämä johtuu siitä, että näiden kryptovaluuttojen välillä on todella paljon eroja, joista yksi tärkeimmistä on kaistanleveys. Alkuperäinen BTC mahdollistaa suorittaa tuskin 7-15 tapahtumaa sekunnissa. Ja, kun verkko on voimakkaammin kuormitettu, sen suorituskyky putoaa. Sitä vastoin BCH:n tapauksessa kryptovaluutalla ei kuitenkaan ole ongelmaa suorituskyvyn lisäämisessä, mikä tarkoittaa, että se voi tehdä lähes kahdeksan kertaa enemmän tilisiirtoja sekunnissa tarvitsematta pelätä suorituskyvyn äkillistä laskua.

Bitcoin vastaan Bitcoin Cash –  hintakilpailu?

Bitcoin Cashin ensi esiintyminen kryptovaluuttapörssissä oli vuoden 2017 jälkipuoliskolla kurssin ollessa tuolloin noin 70 dollaria yksikköä kohti. Valtava kiinnostus kryptovaluutta kohtaan nosti kurssin nopeasti niin, että vuoden lopussa se ylitti 30 tuhatta USD yksikköä kohti. Se on ollut  historian korkein BCH:n arvo tähän mennessä. Valitettavasti vuoden 2018 alussa sen arvo alkoi hitaasti laskea, mikä johtui markkinoiden muutoksista ja ns. kryptotalvesta.

Koko vuoden 2019 kryptovaluutta säilytti vakaan arvon tehden vain pieniä mutta säännöllisiä arvon hyppyjä välillä 200-400 USD /yksikkö. Tämä teki BCH:sta yhden markkinoiden vakaimmista kryptovaluutoista. Edellämainitun kryptotalven hämärä johti seuraaviin BCH:n hintojen muutoksiin,  arvo ylitti toisinaan yli 500 USD yksikköä kohti. Huolimatta sijoitusmarkkinoiden vaikeasta tilanteesta ja taloudellisesta myllerryksestä, BCH oli edelleen vuonna 2020 yksi markkinoiden vakaimmista kryptovaluutoista. Tämä tarkoittaa, että teknologiansa ja sijoittajien luottamuksen ansiosta siitä tuli yksi tärkeimmistä e-kolikoista kryptovaluuttapörssissä.

Säännöllinen sijoittaminen BCH: hen toi tuloksia jo vuoden 2021 alussa, jolloin sijoittajat saivat nähdä kryptovaluutan hinnan säännöllisen nousun. Vuoden alusta lähtien Bitcoin Cash on kasvattanut arvoaan kiipeämällä säännöllisesti ja sitkeästi suosituimpien kryptovaluuttojen huipulle. Tämä kehitys tarkoittaa, että BCH voi osoittautua yhdeksi kannattavimmista sijoituksista ei vain vuonna 2021.

Related Posts