Kryptovalutaer Bitcoin Cash –Bitcoins yngre og bedre bror

Bitcoin er for tiden den dyreste kryptovalutaen på markedet, og historien om dens utvikling og pris viser at investering i digitale mynter kan vise seg å være veldig effektiv. BTC er imidlertid fortsatt avhengig av utdatert teknologi, noe som har resultert i et behov for endringer. Endringer som har blitt til en ny kryptovaluta – Bitcoin Cash.

En splittelse i BTC-familien          

Bitcoin Cash, forkortet til BCH, ble opprettet i august 2017 som et resultat av en splittelse i kryptovalutaens hovedkjede. Denne splittelsen oppsto som et resultat av en uenighet i BTC-samfunnet om Bitcoins fremtid. Men … fra begynnelsen.

De første suksessene til BTC viste for verden at kryptovalutaer kunne bli fremtiden for investeringsmarkedet, en ny gren av finans og en moderne betalingsform. Bitcoin kunne være en forkynner av store endringer på markedet, men den var begrenset av den utdaterte teknologien den brukte. Derfor startet man arbeidet med å forbedre BTC.

Den nye Bitcoin skulle fungere som en modernisert versjon av den gamle kryptovalutaen tilpasset moderne krav. Den skulle redusere kostnadene for overføringer og ha større skalerbarhet for transaksjoner. Alle disse endringene kunne imidlertid ha resultert i at den gamle Bitcoin ble erstattet med den nye, og dette kunne påvirke dens verdi. En slik løsning kunne ikke godtas av flertallet av investorer, aksjonærer og brukere. Derfor kom det til en splittelse i Bitcoin-familien. Den ene gruppen fortsatte å overvåke verdien av den klassiske BTC, mens den andre bestemte seg for å opprette en ny kryptovaluta – Bitcoin Cash.

Gammelt navn – ny teknologi

Skaperne av Bitcoin Cash-teknologien anvendte klassiske og moderne løsninger, noe som betyr at BCH bruker blockchain-teknologien, men med en større blokkstørrelse fra 1 MB til 32 MB. Økt antall blokker gjør at BCH gir en mulighet til å utføre flere transaksjoner og minimalisere deres kostnader, noe som gjør den raskere og billigere i bruk.

En annen innovasjon er at BCH-kodebasen bruker et skriptsystem i transaksjoner og en protokoll som muliggjør å lage såkalte Colored coins, som forenkler smarte kontrakter og utfører automatiserte funksjoner. Slike elementer gjør BCH ikke bare til en kryptovaluta, men også til en oppgjørsplattform som internasjonale selskaper begynner å ta i bruk.  

BCH og BTC er derfor brødre, men bare når det gjelder etternavnet. Det skjer når det er mange forskjeller mellom kryptovalutaer, og en av de viktigste er båndbredde. Den opprinnelige BTC muliggjør å foreta bare 7–15 transaksjoner per sekund, og når nettverket er mer belastet, reduseres båndbredden. Men i tilfelle BCH har kryptovalutaen ikke noe problem med økende båndbredde, noe som betyr at den kan gjøre nesten åtte ganger flere overføringer per sekund, uten frykt for et plutselig fall i ytelsen.

Bitcoin vs Bitcoin Cash – prispåslag?

Bitcoin Cash debuterte på kryptobørs i andre halvdel av 2017, med en valutakurs på rundt 70 USD per enhet. Den enorme interessen for kryptovalutaen gjorde at kursen økte veldig raskt, til den på slutten av året nådde over 30 tusen USD per enhet. Det var den høyeste BCH-kursen i historien så langt. Dessverre begynte verdien i begynnelsen av 2018 sakte å synke, noe som var forårsaket av endringer på markedet og den såkalte krypto-vinteren.

Gjennom hele 2019 opprettholdt kryptovalutaen en stabil verdi ved å gjøre små, men regelmessige hopp i verdi rundt 200–400 USD per enhet. Dette gjorde BCH til en av de mest stabile kryptovalutaene på markedet. Slutten av krypto-vinteren resulterte i ytterligere endringer i BCH-priser, hvis verdi til tider nådde over 500 USD per enhet. Til tross for den tøffe situasjonen på investeringsmarkedet og den økonomiske uroen i 2020 var BCH fremdeles en av de mest stabile kryptovalutaene på markedet. Det betyr at takket være teknologien og investorenes tillit har den blitt en av de viktigste e-myntene på kryptobørsen.

Å investere regelmessig i BCH ga fortjeneste allerede i begynnelsen av 2021 da investorer så regelmessige økninger i prisen på kryptovalutaen. Siden begynnelsen av året har Bitcoin Cash økt verdien ved regelmessig og vedvarende å klatre på toppen av de mest populære kryptovalutaene. Denne utviklingen betyr at BCH kan vise seg å være en av de mest lønnsomme investeringene ikke bare i 2021.      

Related Posts