kryptovalutaer Stellar … et moderne syn på kryptovalutaer

Verden av kryptovalutaer utvikler seg bestandig, noe som fører til at det regelmessig dukker opp stadig flere nye krypto-mynter. De fleste av dem baserer på klassiske løsninger og en gammel teknologi, og derfor forventer investorer ikke noen større suksess med dem. Det finnes imidlertid noen kryptovalutaer som kan overraske brukere og investorer. En av slike løsninger er Stellar.

En moderne plattform

Stellar, merkert som XLM, er en omfattende plattform basert på den offentlige og utvidede versjonen av blockchain-nettverket. Plattformen tar sikte på å koble sammen produkter og tjenester som er tilgjengelige over hele verden, uten behov for et mellomledd i form av en bank eller finansinstitusjoner, noe som betyr full uavhengighet når man kjøper, overfører penger, gebyrer og betaler for noe. Denne ideen fikk raskt innpass, spesielt blant internasjonale gründere, selskaper, forretningsmenn og finansfolk fra hele verden som lette etter en måte å gjøre raske og nesten gratis overføringer på.

Et viktig element i plattformen er Stellar Lumens, det vil si kryptovaluta som brukes til betalinger. Denne mynten har en inflatorisk karakter, noe som betyr at den er blottet for begrensninger for maksimalt tilbud, noe som gjør den til et av de mest omfattende kryptovaluta-systemene som er tilgjengelige på markedet.

Moderne teknologi og store muligheter

Stellar er en kombinasjon av en åpen kildekodeplattform som baserer på en forbedret versjon av blockchain-nettverket med den innovative kryptovalutaen Stellar Lumes. Kombinasjonen av de to elementene muliggjør å utstede tokens, å basere på eget system, og fremfor alt å gjøre umiddelbare, raske og nesten gratis overføringer i maksimale antall. Men det er ikke alt.  

Stellar, som en kombinasjon av en plattform og kryptovaluta, gir en mulighet til å gjøre transaksjoner og bygge markeder basert på alle typer finansielle instrumenter, samt å utstede valgfrie aktiva. Det betyr at plattformen muliggjør utveksling av alle digitale mynter så vel som valutaer, verdipapirer og råvarer, noe som gjør den til en global investeringsplattform som kan brukes av nesten alle investorer over hele verden.

Det er mulig takket være regelmessig arbeid med utviklingen av Stellar-systemet som har imøtekommet forventningene til investorer og brukere, og som samtidig har blitt en revolusjonerende formidlingsplattform. Kryptovaluta Stellar Lumens spiller også en stor rolle i suksessen, da den ikke har noe begrenset maksimalt tilbud, og på den måten kan den brukes til å dekke gebyrer for transaksjoner i nettverket. Plattformens muligheter og kryptovalutaens effektivitet har gjort Stellar til en av de mest lovende e-myntene. Det er også bevist av den jevnlige utviklingen på kryptobørsen.

Stellar på kryptobørsen – vil den erobre markedet?

XLM har vært tilgjengelig på kryptobørsen siden 2014. Startprisen på kryptovalutaen var 0,0012 USD per enhet. Den store interessen for kryptovalutaen gjorde at XLM på mindre enn et år økte verdien nesten ti ganger og nådde prisen på 0,01 USD per enhet. Siden den gang har Stellar opprettholdt en relativt stabil verdi, samtidig som den styrket sin posisjon på kryptovalutamarkedet.

De første skrittene oppover ble registrert i september 2017, da enhetsprisen oversteg 0,01 USD, og i begynnelsen av 2018 nådde til og med 1  USD per enhet. Dessverre falt prisen på Stellar i løpet av kryptovinteren i andre halvdel av 2018, i likhet med mange andre kryptovalutaer. Verdien stabiliserte seg først i begynnelsen av 2019 og lå på rundt 0,04 – 0,16 USD per enhet. Rett etter slutten av kryptovinteren begynte Stellar å bygge seg opp igjen og øke verdien sin.

I begynnelsen av 2020 begynte XLM igjen å nyte interessen blant investorer, noe som først bidro til etablering av en stabil posisjon, og deretter til en regelmessig økning i verdien. Dette var spesielt synlig i andre halvdel av 2020. Den virkelige suksessen kom imidlertid tidlig i 2021, da XLM oppnådde flere plutselige prisstigninger, og ethvert fall ga bare et grunnlag for å styrke poisjonen sin og komme tilbake til en høyere verdi.

For tiden er Stellar en av de tjue sterkeste kryptovalutaene som er tilgjengelige på markedet. Den blir omtalt som «prikken over i-en» og en kryptovaluta som i 2021 bør det investeres i. Ved å dra nytte av den langsomme, men regelmessige oppadgående trenden har investorer en sjanse til å skaffe seg en sterk og fremtidsrettet kryptovaluta som kan nå svimlende verdi i nær fremtid.

Related Posts