Измамници ли са Нетрикойн? Хейтърските действия на конкуренцията

Рекламата в Интернет на теория се контролира и трябва да отговаря на изискванията, определени в съответните закони. Въпреки това, трудността при достигането до автора на даден текст, съчетана с множеството изкуствени, фалшиви мнения в уебсайтове и форуми, правят интернет все още да прилича на Дивия Запад, където отделните марки правят всичко, за да клеветят конкуренцията. Какви са примерите за нелоялни практики онлайн и как се предотвратяват?

Нетрикойн – идеята на комплекта

Нетрикойн е набор от обучителни курсове, електронни книги, уебинари, учебни програми и учебни помагала, предназначени за начинаещи любители на криптовалутите. Този продукт представлява начин да се осигури обучение за инвестиране от нулата и за да може теоретичното обучение да се приложи на практика, всички курсисти, заедно с материалите, получават безплатни токени от две криптовалути – Биткойн Кеш (англ. Bitcoin Cash) и Стелар (англ. Stellar), в съотношение 1:1.

Потенциалните клиенти могат да получат комплекта Нетрикойн, като се свържат с продавача, като използват формуляра за контакт на сайта. След покупката, клиентът получава достъп до материали, изпратени по електронната поща, възможност да се регистрира за уебинари и да види стойността на натрупаната криптовалута. Тъй като към обучението се добавя безплатна криптовалута, клиентът също получава код и потребителско име за влизане в специален портфейл за криптовалута. Кодът за достъп се изпраща по традиционна поща – като пратка с наложен платеж. Тази процедура има за цел да сведе до минимум вероятността от прихващане на токените от трети страни. Достъпът до безплатна криптовалута и материали изисква вземането на пратката, която съдържа допълнителни инструкции.

Бъдещето на Стелар и Биткойн Кеш

Към комплекта са добавени криптовалутите Стелар и Биткойн Кеш. Стелар представлява децентрализиран протокол за плащане с отворен код, който позволява бързи трансгранични транзакции между всяка валутна двойка. Подобно на други криптовалути, работи с помощта на блокчейн технологията. „Родният“ й токен е XLM. XLM захранва мрежата Стелар и всички нейни операции, така както т. нар. „етер“ (ETH), захранват мрежата Етериум.

Транзакциите, които се извършват в мрежата на Стелар, се добавят към споделена, разпределена публична книга, база данни, достъпна за всеки по света. За да постигне консенсус по транзакция толкова бързо и точно, Стелар използва свой собствен уникален метод за консенсус.

Методът на консенсус на Стелар позволява бързи и евтини транзакции, като така всеки в мрежата постига споразумение за валидността на транзакцията в рамките на секунди. Всеки участник, наричан възел, който помага за добавяне на Стелар транзакции към глобалната книга, избира своя собствена мини-мрежа от други доверени участници, с които е съгласен. Докато тези мини-мрежи (наречени резени на кворум) се припокриват, цялата мрежа на Стелар може да постигне споразумение кои транзакции са важни и могат да бъдат добавени много бързо в регистъра.

Биткойн Кеш (BCH) е едновременно криптовалута и платежна мрежа. Създаден е в резултат на хард форка на Биткойн през декември 2017 г., за да се увеличи броят на транзакциите, които могат да бъдат обработени наведнъж.

Официалният уебсайт на Биткойн Кеш описва тази криптовалута като „peer-to-peer“ електронни пари в интернет. Напълно децентрализиран е, без централна банка и не изисква доверени трети страни за работа“. От стартирането си Биткойн Кеш е един от най-успешните биткойн деривати. Роджър Вер, виден инвеститор и ранен ентусиаст на Биткойн, подкрепя тази монета, описвайки я като „истинският Биткойн“. Вер беше виден поддръжник на Биткойн още през 2011 г. като средство за насърчаване на икономическата свобода. Оттогава той премина към Биткойн Кеш, благоприятствайки по-ниските разходи и времето за транзакции.

Диверсификацията е ключът към успеха

Диверсификацията е стратегия за управление на риска, която комбинира разнообразни инвестиции в рамките на портфейл. Диверсифицираният портфейл съдържа комбинация от различни видове активи – в този случай Стелар и Биткойн Кеш, както и инвестиционни инструменти за ограничаване на експозицията към един актив или риск. Тази техника се основава на предположението, че портфейл, съставен от различни видове активи, ще донесе средно по-високи дългосрочни печалби и ще намали риска от притежаването на отделен актив, например една криптовалута.

Диверсификацията има за цел да смекчи несистемните рискови събития в портфейла, така че положителното представяне на някои инвестиции да неутрализира отрицателните резултати на други. Ползите от диверсификацията съществуват само когато активите не са перфектно свързани – тоест реагират пазарните влияния по различни и често противоположни начини.

Изследванията и математическите модели показват, че поддържането на добре диверсифициран портфейл дава най-рентабилното ниво на намаляване на риска.

Нетрикойн и мнението на клиентите

Нетрикойн се представя като интересен, иновативен продукт, който се препоръчва най-вече на начинаещи инвеститори.

Виждал съм комплекти от този тип в други сайтове и се радвам, че най-накрая при нас също има нещо такова. Аз самият поръчах Нетрикойн веднага щом се появи на пазара и лично съм доволен, нивото на материалите е прилично, инструкциите за употреба са ясни. Не съм инвестирал преди, сега тепърва започвам, но се справям главно поради добрите основи под формата на курса.

– Адам

Моя приятелка купи този комплект, докато беше в майчинство, за да си уплътни времето. Попитах я за този продукт и тя вярва, че получените материали изчерпателно обсъждат темите, които я интересуват

– Олег

Добро обслужване на клиентите, ясни инструкции. По-скоро не е за хора, които искат да започнат веднага от борсата, както и хора, които смятат, че Биткойн е най-добрата криптовалута.

– Вадим

От 201 коментара цели 172 бяха положителни, което означава, че Нетрикойн се радва предимно на добро мнение сред клиентите.

Какво е мнението на конкуренцията

В интернет лесно се срещат не само изкуствени положителни мнения, но също така и измислени отрицателни коментари. Става въпрос за така наречения „маркетинг от уста на уста“, тоест възлагане на специалисти за генериране на „автентични“ мнения за марката. Добрият маркетолог може да го направи по такъв начин, че платеното му изявление да не се различава от истинското. Това обаче изисква работа, която обикновено е непропорционална на бюджета на кампанията, така че голям процент от този вид становища се издава масово чрез недостоверни акаунти в различни форуми или платформи.

(източник: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug)

Първият портал, който прави впечатление, е немски инвестиционен блог. Авторът обикновено публикува рецензии на брокери, рекламира и препоръчва своите „спонсори“ както в статии, така и в реклами на сайта.

За съжаление, в тази измамна статия е много трудно да се намери истинска информация. Многократно се повтаря, че „Нетрикойн е валута, която не съществува“,  а всъщност продуктът Нетрикойн не предлага криптовалута, наречена Нетрикойн, а Стелар и Биткойн Кеш.

(източник: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug/)

Същата статия се появи на няколко езика, вкл. на френски, шведски или чешки и всеки, като текстът повтаря невярна информация, че авторите на продукта Нетрикойн са измамници, които предлагат криптовалута, наречена Нетрикойн – това не е вярно, дори на уебсайта на марката Нетрикойн ясно е посочено, че комплектът включва Стелар и Биткойн Кеш в съотношение 1: 1. Честна грешка или умишлена дезинформация?

Дали Нетрикойн са измамници?

Като се има предвид, че авторите на негативните статии дори не знаят какво се предлага като част от комплекта Нетрикойн, такива мнения трудно се възприемат сериозно.

За съжаление, няма добър начин за борба с този тип практики. Уебсайт, спонсориран от конкурент, няма да премахне статията по собствено желание и съдебните действия обикновено отнемат твърде дълго време, а дори когато некоректната фирма е принудена да изтрие съдържанието, щетата върху имиджа остава. Като алтернатива може да се опита контакт със собственика на сървъра, на който е публикувана клеветата, но последният вероятно няма да иска да се намесва в съдържанието, представено от клиента, освен ако е очевидно незаконно.

Заслужава да се отбележи, че правилно „популяризираната“ статия за измама може да привлече повече подобни материали и лавина от коментари от „трета ръка“, дело на хора, които са прочели само дадената статия, без да се замислят за нейната истинност. В случай на форуми и „агрегати“ на мнения може да се разчита само на позоваване на модераторите, които могат значително да помогнат при проверката на подкупените коментари.

При четене на онлайн рецензии, не трябва да се вярва на необосновани твърдения или мнения. Добра идея е да се придобие навика да се проверява източникът и да се погледне с критично око на анонимните коментари за дадени продукти.

Related Posts