Oglaševanje na internetu je v teoriji nadzorovano in mora izpolnjevati zahteve, določene v ustreznih zakonih. Zaradi težav pri doseganju avtorja določenega besedila v kombinaciji z množico umetnih, lažnih mnenj na spletnih straneh in forumih pa povzroča, da internet še vedno spominja na divji zahod, kjer posamezne blagovne znamke storijo vse, da blatijo konkurenco. Kateri so nekateri primeri nepoštenih spletnih praks in kako jih preprečiti?

Netricoin … ideja kompleta

Komplet Netricoin je sklop usposabljanj, e-knjig, webinarjev, učnih načrtov in učnih pripomočkov, namenjenih začetniškim amaterjem kriptovalut. Ta izdelek je način, kako priskrbeti znanje o investiranju od osnov, da pa bi teorijo spremljala praksa, skupaj z materiali vsi udeleženci kot gratis prejmejo žetone kar dveh kriptovalut – Bitcoin Cash in Stellar (v razmerjih 1:1).

Potencialne stranke lahko dobijo komplet Netricoin tako, da se obrnejo na prodajalca prek obrazca na spletni strani. Po nakupu stranka dobi dostop do gradiv, poslanih po e-pošti, možnost prijave na webinarje in ogled vrednosti zbrane kriptovalute. Ker se usposabljanju doda brezplačna kriptovaluta, stranka prejme tudi kodo in se prijavi v namensko denarnico za kriptovalute. Dostopna koda se pošlje po običajni pošti s paketom po povzetju. Cilj tega postopka je zmanjšati verjetnost prestrezanja žetonov s strani tretjih oseb. Za dostop do brezplačne kriptovalute in gradiv je potreben paket, ki vsebuje nadaljnja navodila. 

Prihodnost Stellarja in Bitcoin Casha 

Kriptovaluti, dodani v komplet, sta Stellar in Bitcoin Cash. Stellar je odprtokodni, decentraliziran plačilni protokol, ki omogoča hitre čezmejne transakcije med katerim koli valutnim parom. Tako kot druge kriptovalute tudi ta deluje z uporabo tehnologije blockchain. Njen žeton je (XLM). XLM napaja omrežje Stellar in vse njegove operacije, tako kot eter (ETH) poganja omrežje Ethereum.

Transakcije v omrežju Stellar se dodajo v skupno distribuirano javno knjigo, zbirko podatkov, dostopno vsem po vsem svetu. Da bi dosegli soglasje o transakciji tako hitro in natančno, Stellar uporablja svojo edinstveno metodo soglasja.

Metoda soglasja Stellar omogoča hitre in poceni transakcije, vsi v omrežju pa v nekaj sekundah dosežejo dogovor o veljavnosti transakcije. Vsak udeleženec (imenovan vozlišče), ki pomaga dodati zvezdne transakcije v globalno knjigo, izbere svojo lastno mini mrežo drugih zaupanja vrednih udeležencev, s katerimi se strinja. Dokler se ta mini-omrežja (imenovana sklepčnost) prekrivajo, se lahko celotno omrežje Stellar dogovori, katere transakcije so pomembne in jih je mogoče zelo hitro dodati v register.

Bitcoin Cash (BCH) je kriptovaluta in plačilno omrežje. Ustvarjen je bil kot posledica hard forka Bitcoina decembra 2017, da bi se lahko povečalo število transakcij, ki bi jih bilo mogoče hkrati obdelati.

Uradna spletna stran Bitcoin Cash to kriptovaluto opisuje kot elektronsko “peer-to-peer gotovino za internet. Popolnoma je decentraliziran, nima centralne banke in za delovanje ne zahteva zaupanja vrednih tretjih oseb.” Bitcoin Cash je od svoje uvedbe postal eden najuspešnejših finančnih instrumentov, ki izvirajo iz Bitcoina. Roger Ver, ugledni investitor in eden izmed prvih uporabnikov Bitcoina, je zagovornik tega kovanca in ga opisuje kot “pravi Bitcoin”. Ver je bil leta 2011 ugledni zagovornik Bitcoina kot sredstva za spodbujanje gospodarske svobode. Od takrat je prešel na Bitcoin Cash, ker daje prednost nižjim stroškom in časom transakcij.

Raznolikost je ključ do uspeha

Diverzifikacija je strategija upravljanja tveganj, ki združuje različne investicije v portfelju. Razpršeni portfelj vsebuje mešanico različnih vrst sredstev – v tem primeru Stellar in Bitcoin Cash – ter investicijskih instrumentov za omejitev izpostavljenosti do enega samega sredstva ali tveganja. Ta tehnika temelji na predpostavki, da bo portfelj iz različnih vrst sredstev v povprečju prinesel višje dolgoročne dobičke in zmanjšal tveganje lastništva posameznega sredstva, npr. ene kriptovalute.

Cilj diverzifikacije je ublažiti nesistematične dogodke tveganja v portfelju, zato pozitivna uspešnost nekaterih investicij nevtralizira negativne rezultate drugih. Koristi diverzifikacije obstajajo le, če sredstva niso v popolni korelaciji – to pomeni, da se na tržne vplive odzivajo različno in pogosto nasprotno.

Raziskave in matematični modeli so pokazali, da ohranjanje dobro razpršenega portfelja omogoča stroškovno najučinkovitejšo raven zmanjšanja tveganja.

Netricoin in mnenja strank

O Netricoinu prevladuje mnenje zanimivega, inovativnega izdelka, ki je priporočljiv predvsem za investitorje začetnike.

Tovrstne komplete sem videl na tujih spletnih straneh in vesel sem, da je končno kaj takega prišlo sem. Sam sem naročil Netricoina takoj, ko se je pojavil na trgu in osebno sem zadovoljen, ker je raven materialov dostojna, navodila za uporabo so jasna. Pred tem nisem investiral, zdaj šele začenjam, vendar mi gre dobro, predvsem zaradi dobrih osnov v obliki tečaja.

– Ludomir

Moja prijateljica je kupila ta paket, ko je bila na materinskem dopustu, da bi se znebila monotonije. Vprašal sem jo o tem izdelku in meni, da materiali, ki jih je dobila, na izčrpen način razpravljajo o zadevah, ki jo zanimajo.

– Miroslav

Dobra pomoč uporabnikom, jasna navodila. Najbrž ni za oboževalce takojšnjega začetka na borzi in za ljudi, ki menijo, da je Bitcoin najboljša kriptovaluta.

– Dobroslav

Od 201 komentarjev je bilo kar 172 pozitivnih, kar pomeni, da ima Netricoin zelo dobro mnenje med kupci.

Kaj na to poreče konkurenca

Na internetu zlahka najdete ne le pretirano pozitivna mnenja, temveč tudi izmišljene in negativne komentarje. Tu govorimo o tako imenovanem “trženju od ust do ust”, torej o naročanju strokovnjakom “verodostojnih” mnenj o znamki. Dober tržnik lahko to stori tako, da njegove plačane izjave ni mogoče ločiti od prave. Vendar je za to potrebna naložba, ki je običajno nesorazmerna s proračunom kampanje, zato se velik odstotek tovrstnih mnenj izda v velikem obsegu preko nezanesljivih računov in različnih forumih ali platformah.

(vir: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug)

Prvi portal, ki ga opazimo, je nemški blog, povezan z investiranjem. Avtor običajno objavlja ocene posrednikov, običajno oglašuje in priporoča svoje “sponzorje” v člankih kot tudi v oglasih na spletni strani.

Na žalost je v tem članku o prevari zelo težko najti resnične informacije. Večkrat se ponavlja, da je “Komplet Netricoin valuta, ki ne obstaja”, vendar izdelek Netricoin ne ponuja kriptovalute z imenom Netricoin, temveč Stellar in Bitcoin Cash.

(vir: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug/)

Isti članek se je pojavil v več jezikih, vključno s francoščino, švedščino ali češčino, vsako besedilo pa ponavlja lažne podatke, da so avtorji izdelka Netricoin prevaranti, ki ponujajo kriptovaluto z imenom Netricoin – kar ne drži, saj je celo na spletni strani znamke Netricoin jasno navedeno, da komplet vključuje Stellar in BCH v razmerju 1: 1. Iskrena napaka ali namerno napačne informacije?

Ali so Komplet Netricoin prevaranti?

Glede na to, da avtorji negativnih člankov niti ne vedo, kaj se ponuja v sklopu kompleta Netricoin, jih je težko jemati resno.

Na žalost ni dobrega načina za boj proti takšnim praksam. Spletna stran, ki jo sponzorira konkurenca, ne bo samostojno izbrisala članka, pravni postopek pa običajno traja predolgo in tudi če bo nepoštena znamka morala odstraniti vsebino, škoda na ugledu še vedno ostaja. Lahko pa se obrne na lastnika strežnika, na katerem so bila obrekovanja objavljena, vendar slednji verjetno ne bo hotel posegati v vsebino, ki jo je predstavila stranka, razen če je očitno nezakonita.

Omeniti velja, da lahko pravilno “promoviran” članek o prevari pritegne več podobnih materialov in plaz komentarjev “iz druge roke”, ki so jih objavili ljudje, ki so le prebrali določen članek, ne da bi v obzir vzeli njegovo resničnost. Pri forumih in agregatih mnenj lahko računamo le na sklicevanje na moderatorje, ki lahko bistveno pomagajo pri moderiranju kupljenih komentarjev.

Ko berete mnenja na spletu, ni vredno verjeti v nepodprte izjave ali mnenja. Dobro bi bilo, če bi imeli navado preverjati svoje vire in kritično gledati anonimne komentarje o določenih izdelkih.

Related Posts

Leave a Reply