Annonsering på Internett er i teorien kontrollert og skal oppfylle kravene spesifisert i de relevante lovene. Vanskeligheten med å finne forfatteren av en gitt tekst, kombinert med mangfoldet av kunstige, falske meninger på nettsider og fora, gjør imidlertid at Internett fremdeles er et sted der alt er mulig, og der enkelte merker gjør alt for å baksnakke konkurrentene sine. Hva er eksempler på urettferdig praksis på nettet og hvordan kan man forhindre den?

Netricoin … settets idé

Netricoin-settet er et sett med opplæringer, e-bøker, webinarer, pensum og læremidler, beregnet på tilhengere av kryptovalutaer som er nybegynnere. Dette produktet er en metode for å sikre læring innen investeringer fra bunnen av. Og for at teoretisk opplæring skal ledsages av praktisk opplæring, får alle kursdeltakere gratis tokens med to kryptovalutaer – Bitcoin Cash og Stellar (i forholdet 1: 1).

Potensielle kunder kan få Netricoin-settet ved å kontakte selgeren ved hjelp av et skjema på nettsiden. Etter kjøpet får kunden tilgang til alt materiell sendt via e-post, en mulighet til å registrere seg for webinarer og få innsyn i verdien av den oppsamlede kryptovalutaen. Ettersom opplæringen inkluderer gratis kryptovaluta, mottar kunden også en kode og et brukernavn til en dedikert lommebok med kryptovaluta. Tilgangskoden sendes i tradisjonell post, i en pakke med postoppkrav. Denne prosedyren tar sikte på å minimere sannsynligheten for at tredjeparter overtar tokens. Tilgang til både gratis kryptovaluta og materialer krever at man henter pakken som inneholder ytterligere instruksjoner. 

Fremtiden til Stellar og Bitcoin Cash 

Kryptovalutaer som følger settet, er Stellar og Bitcoin Cash. Stellar er en desentralisert betalingsprotokoll av type open source som muliggjør raske, grenseoverskridende transaksjoner mellom valgfrie valutapar. Slik som andre kryptovalutaer fungerer den ved hjelp av blockchain-teknologien. Den opprinnelige token (XLM). XLM forsyner Stellar-nettverket og alle dets operasjoner, på samme måte som eter (ETH) driver Ethereum-nettverket.

Transaksjoner som finner sted i Stellar-nettverket, legges til en delt, distribuert offentlig hovedbok, en database tilgjengelig for alle over hele verden. For å nå konsensus om en transaksjon så raskt og nøyaktig, bruker Stellar sin egen unike konsensusmetode.

Stellar-konsensusmetoden gir mulighet for raske og billige transaksjoner, og alle i nettverket oppnår enighet om transaksjonens gyldighet i løpet av sekunder. Hver deltaker (kalt en node) som hjelper til med å legge til Stellar-transaksjoner i den globale hovedboken, velger sitt eget mini-nettverk med andre pålitelige deltakere som man er enig med. Så lenge disse mini-nettverkene (kalt quorum-skiver) overlapper hverandre, kan hele Stellar-nettverket bli enig om hvilke transaksjoner som er viktige og kan legges til i registret veldig raskt.

Bitcoin Cash (BCH) er både en kryptovaluta og et betalingsnettverk. Den ble opprettet som et resultat av Bitcoins hard fork i desember 2017 for å øke antall transaksjoner som kunne behandles om gangen.

Det offisielle Bitcoin Cash-nettstedet beskriver denne kryptovalutaen som «elektroniske peer-to-peer kontanter for internett. Den er fullstendig desentralisert, uten en sentralbank, og den krever ingen pålitelige tredjeparter for å operere». Siden lanseringen har Bitcoin Cash vært et av de mest vellykkede Bitcoin-derivatene. Roger Ver, en fremtredende investor og tidlig kjøper av Bitcoin, er en tilhenger av denne mynten, og han beskriver den som «den virkelige Bitcoin». Ver var en fremtredende tilhenger av Bitcoin allerede i 2011 som et middel til å fremme økonomisk frihet. Han har siden flyttet til å betjene Bitcoin Cash ved å favorisere lavere kostnader og transaksjonstider.

Diversifisering er nøkkelen til suksess

Diversifisering er en risikostyringsstrategi som kombinerer en rekke investeringer i en portefølje. En diversifisert portefølje inneholder en blanding av forskjellige typer aktiva – i dette tilfellet Stellar og Bitcoin Cash – og investeringsinstrumenter for å begrense eksponeringen for en enkelt del av aktiva eller risiko. Denne teknikken baserer på antagelsen om at en portefølje som består av forskjellige typer aktiva gir i gjennomsnitt høyere langsiktig fortjeneste og reduserer risikoen for å eie et individuelt aktivum, for eksempel én kryptovaluta.

Diversifisering tar sikte på å dempe de usystematiske risikohendelsene i porteføljen, så positive resultater for noen investeringer nøytraliserer andres negative resultater. Fordelene med diversifisering forekommer bare når aktiva ikke er perfekt korrelert – det vil si at de reagerer på markedspåvirkning på forskjellige, og ofte motsatte måter.

Forskning og matematiske modeller har vist at det å opprettholde en godt diversifisert portefølje gir det mest kostnadseffektive nivået av risikoreduksjon.

Netricoin og kundenes vurderinger

Netricoin får vurderinger som et interessant, innovativt produkt, spesielt anbefalt for investorer som er nybegynnere.

Jeg så sett av denne typen på utenlandske nettsteder, og jeg er glad de endelig har innført noe slikt her. Jeg bestilte Netricoin selv så snart det dukket opp på markedet, og jeg er personlig fornøyd, materialnivået er godt, og instruksjonene er klare. Jeg investerte ikke før, det er først nå jeg er i gang, men det går bra bra, hovedsakelig på grunn av det gode grunnlaget i form av kurset.

– Liv

Ei venninne av meg kjøpte dette settet mens hun var i mammapermisjon for å overvinne monotoni. Jeg spurte henne om dette produktet, og etter hennes mening er materialene hun mottok, uttømmende når det gjelder ting hun er interessert i

– Inger

God kundeservice, klare instruksjoner. Snarere ikke for tilhengere av å begynne umiddelbart på børsen, og ikke for folk som tror at Bitcoin er den beste kryptovalutaen.

– Silje

Av 201 kommentarer var 172 positive, noe som betyr at Netricoin har overveldende gode vurderinger blant kundene.

Og hva gjør konkurrenter

På Internett kan man lett finne ikke bare usanne positive meninger, men også oppdiktede og negative kommentarer. Vi snakker her om såkalt «munn-til-munn-markedsføring», det vil si å gi spesialister i oppdrag å generere «autentiske» vurderinger av merket. En god markedsfører kan gjøre det på en slik måte at den betalte anmeldelsen hans ikke kan skilles fra den virkelige. Dette krever imidlertid en arbeidsmengde som vanligvis er uforholdsmessig i forhold til budsjettet som er ment for kampanjen, så en stor prosentandel av denne typen vurderinger blir skrevet i store antall gjennom upålitelige kontoer på forskjellige fora eller plattformer.

(kilde: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug)

Det første nettstedet som vekker oppsikt, er en tysk blogg knyttet til investering. Forfatteren publiserer vanligvis anmeldelser av meglere vanligvis ved å reklame og anbefale sine «sponsorer» i både artikler og annonser på nettstedet.

Dessverre er det veldig vanskelig å finne noen ekte informasjon i denne artikkelen om svindel. Det gjentas mange ganger at «Netricoin-settet er en valuta som ikke eksisterer», men Netricoin-produktet tilbyr ikke en kryptovaluta som heter Netricoin, men Stellar og Bitcoin Cash.

(kilde: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug/)

Den samme artikkelen dukket opp på flere språk, bl.a. på fransk, svensk eller tsjekkisk, og hver tekst gjentar den falske informasjonen om at skapere av Netricoin-produktet er svindlere som tilbyr en kryptovaluta som heter Netricoin – noe som ikke er sant. Selv på  Netricoin sin nettside er det tydelig angitt at settet inneholder Stellar og BCH i forholdet 1: 1. Ærlig feil eller forsettlig desinformasjon?

Er Netricoin svindlere?

Gitt at forfatterne av de negative artiklene ikke engang vet hva som tilbys som en del av Netricoin-settet, er det vanskelig å ta dem på alvor.

Dessverre finnes det ingen god måte å bekjempe denne typen praksis på. En nettside som er sponset av konkurrenter, vil ikke slette artikkelen av seg selv, og rettslige skritt tar vanligvis altfor lang tid, og selv om det useriøse merket bli forpliktet til å slette innholdet, gjenstår skader på produktets bilde. Alternativt kan man kontakte eieren av serveren som baktalelsen ble lagt ut på, men sistnevnte vil sannsynligvis ikke gripe inn i innholdet som presenteres av kunden, med mindre det er klart ulovlig.

Det er verdt å merke seg at en riktig «fremmet» artikkel om svindel kan medføre flere lignende materialer og et skred av «tredjehånds» kommentarer utstedt av folk som bare har lest en gitt artikkel, uten å tenke på sannheten. Når det gjelder fora og meningsaggregater, kan man bare håpe på å henvende seg til moderatorene som kan bidra betydelig til å filtrere de kjøpte kommentarene.

Når man leser anmeldelser på nettet, er det ikke verdt å tro på uttalelser eller meninger som ikke kan begrunnes. Det er godt å pleie å sjekke kilder og se kritisk på anonyme kommentarer om enkeltprodukter.

Related Posts