Jesu li Netricoin prevaranti? Nepoštene aktivnosti konkurencije

Oglašavanje na internetu teoretski je kontrolirano i mora ispunjavati zahtjeve navedene u relevantnim zakonima. Međutim, poteškoće s dolaskom do autora danog teksta, u kombinaciji s mnoštvom umjetnih, lažnih mišljenja na web stranicama i forumima, čine internet mjestom gdje pojedine tvrtke čine sve kako bi oklevetale konkurenciju. Koji su neki primjeri nepoštenih internetskih praksi i kako ih spriječiti?

Netricoin … ideja seta

Set netricoin je skup tečajeva, e-knjiga, webinara, nastavnih programa i nastavnih sredstava, namijenjenih početnicima, amaterima u području kriptovaluta. Ovaj proizvod predstavlja način da se osigura učenje o ulaganju od nule, a kako bi teoretsko učenje bilo popraćeno praktičnom nastavom, svi polaznici dobivaju besplatne tokene dviju kriptovaluta – Bitcoin Cash i Stellar (u omjeru 1:1).

Potencijalni klijenti mogu nabaviti set Netricoin kontaktiranjem prodavatelja putem obrasca na web stranici. Nakon kupnje klijent dobiva pristup materijalima koji se šalju e-poštom, mogućnost prijave za webinare i pregled vrijednosti akumulirane kriptovalute. S obzirom na to da se uz predavanja dobiva i besplatna kriptovaluta, klijent dobiva i kod i korisničko ime za namjenski novčanik za kriptovalute. Kod za pristup šalje se tradicionalnom poštom, paketom uz plaćanje prilikom dostave. To za cilj ima smanjivanje na minimum mogućnosti da treća osoba preuzme tokene. Pristup besplatnoj kriptovaluti i gradivu zahtijeva preuzimanje paketa s daljnjim uputama. 

Budućnost Stellar-a i Bitcoin Cash-a 

Kriptovalute dodane u set su Stellar i Bitcoin Cash. Stellar je decentralizirani protokol plaćanja open-source tipa koji omogućuje brze, prekogranične transakcije između bilo kojeg valutnog para. Kao i druge kriptovalute, i ona koristi blockchain tehnologiju. Njezin izvorni token (XLM). XLM napaja mrežu Stellar i sve njezine operacije, slično kao što eter (ETH) napaja Ethereum mrežu.

Transakcije koje se odvijaju na Stellar mreži dodaju se u zajedničku, proširenu javnu knjigu, bazu podataka dostupnu svima u svijetu. Kako bi postigao konsenzus oko transakcije tako brzo i točno, Stellar koristi vlastitu jedinstvenu metodu konsenzusa.

Metoda konsenzusa Stellar omogućuje brze i jeftine transakcije, a svi na mreži postižu sporazum o valjanosti transakcije u roku od nekoliko sekundi. Svaki sudionik (koji se naziva čvor) koji pomaže dodati transakcije Stellar u globalnu knjigu bira vlastitu mini-mrežu drugih pouzdanih sudionika s kojima se slaže. Sve dok se ove mini-mreže (zvane “kvorumski dijelovi”) preklapaju, cijela mreža Stellar može se dogovoriti o tome koje transakcije su važne i mogu se vrlo brzo dodati u registar.

Bitcoin Cash (BCH) je i kriptovaluta i platna mreža. Nastao je kao rezultat hard forka Bitcoina u prosincu 2017. godine u cilju povećanja broja transakcija koje se mogu obraditi odjednom.

Službena stranica Bitcoin Cash opisuje ovu kriptovalutu kao peer-to-peer elektroničku gotovinu za internet. Potpuno je decentraliziran, nema središnju banku i ne zahtijeva rad trećih strana. Od svog pokretanja, Bitcoin Cash jedan je od najuspješnijih derivata Bitcoina. Roger Ver, istaknuti investitor i rani kupac Bitcoina, zagovornik je ove valute, opisujući je kao “pravi Bitcoin”. Ver je bio istaknuti zagovornik Bitcoina još 2011. godine kao sredstva za promicanje ekonomske slobode. Od tada je prešao na Bitcoin Cash, favorizirajući niže troškove i vrijeme transakcija.

Diverzifikacija je ključ uspjeha

Diverzifikacija je strategija upravljanja rizikom koja spaja razne investicije u okviru novčanika. Diverzificirani novčanik sadrži kombinaciju različitih vrsta aktiva – u ovom slučaju Stellar i Bitcoin Cash – i investicijskih instrumenata radi ograničavanja izloženosti pojedinačnom elementu aktiva ili riziku. Ova se tehnika temelji na pretpostavci da će novčanik sastavljen od različitih vrsta aktiva u prosjeku donijeti veću dugoročnu dobit i smanjiti rizik posjedovanja pojedinačne aktive, npr. jedne kriptovalute.

Diverzifikacija ima za cilj ublažavanje nesustavnih rizičnih događaja u novčaniku, tako da pozitivni rezultati nekih investicija neutraliziraju negativne rezultate drugih. Prednosti diverzifikacije postoje samo kada aktive nisu u potpunom korelacijskom odnosu – odnosno reagiraju na različite, a često i suprotne načine, na utjecaje tržišta.

Istraživanja i matematički modeli pokazali su da održavanje dobro diverzificiranog novčanika pruža najisplativiju razinu smanjenja rizika.

Netricoin i mišljenja klijenata

O Netricoinu vlada mišljenje kao o zanimljivom, inovativnom proizvodu koji se preporučuje posebno početnicima.

Vidio sam setove ove vrste na stranim stranicama i drago mi je da se napokon ovako nešto pojavilo ovdje. Naručio sam set Netricoin čim se pojavio na tržištu i osobno sam zadovoljan, razina materijala je pristojna, upute za uporabu jasne. Ranije nisam ulagao, sada tek počinjem, ali dobro mi ide, uglavnom zbog dobrih temelja u obliku tečaja.

– Marko

Moja prijateljica je kupila ove setove dok je bila na porodiljskom kako bi ubila monotoniju. Pitala sam je za ovaj proizvod i tvrdi da materijali koje je dobila iscrpno obrađuju pitanja koja ju zanimaju

– Tomislav

Dobar korisnički servis, jasne upute. Nije baš za ljude koji vole odmah početi od burze i nije za ljude koji misle da je Bitcoin najbolja kriptovaluta.

– Martin

Od 201 komentara, 172 su bila pozitivna, što znači da o Netricoin vlada izuzetno dobro mišljenje među klijentima.

Što na to kaže konkurencija?

Na internetu možete lako pronaći ne samo namještena pozitivna mišljenja, već i izmišljene negativne komentare.  Ovdje govorimo o takozvanom “usmenom marketingu”, odnosno naručivanju stručnjaka za stvaranje “autentičnih” mišljenja o brendu. Dobar stručnjak za marketing to može učiniti na takav način da se njegova plaćena ocjena ne razlikuje od stvarne. Međutim, to zahtijeva rad koji je obično nesrazmjeran budžetu kampanje, pa se velik postotak ove vrste mišljenja izdaje skupno putem nepouzdanih računa na raznim forumima ili platformama.

(izvor: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug)

Prvi portal koji privlači pažnju je njemački blog o investiranju. Autor obično objavljuje recenzije posrednika, oglašava i preporučuje svoje “sponzore” u člancima i oglasima na stranici.

Nažalost, vrlo je teško pronaći prave podatke u ovom članku o prijevari. Mnogo se puta ponavlja da je “Netricoin valuta koja ne postoji”, ali proizvod Netricoin ne nudi kriptovalutu pod nazivom Netricoin, već Stellar i Bitcoin Cash.

(izvor: https://binareoptionenerfahrungen.net/prof-thomas-morty-und-netricoin-erfahrungen-ein-riesiger-betrug/)

Isti se članak pojavio na nekoliko jezika, između ostalog na francuskom, švedskom i češkom jeziku, a svaki tekst ponavlja lažne podatke da su autori proizvoda Set netricoin prevaranti koji nude kriptovalutu pod nazivom Netricoin – što nije točno, čak je i na stranici Netricoin jasno navedeno da set uključuje Stellar i BCH u omjeru 1:1. Poštena pogreška ili namjerna dezinformacija?

Jesu li Netricoin prevaranti?

S obzirom na to da autori negativnih članaka niti ne znaju što se nudi kao dio seta Netricoin, teško ih je shvatiti ozbiljno.

Nažalost, ne postoji dobar način za borbu protiv ove vrste aktivnosti. Stranica pod pokroviteljstvom konkurencije neće samoinicijativno ukloniti članak, a pravni postupak obično traje predugo, a čak i ako nepoštena tvrtka bude obvezana ukloniti sadržaj, šteta je već načinjena. Možete i kontaktirati vlasnika poslužitelja na kojem je kleveta objavljena, ali on vjerojatno neće željeti obrisati sadržaj koji je postavio klijent, osim ako je očito nezakonit.

Treba napomenuti da pravilno “promovirani” članak o prevari može privući više sličnih materijala i lavinu komentara “iz treće ruke” koje su objavili ljudi koji su samo pročitali članak, bez razmišljanja o njegovoj istinitosti. U slučaju foruma i agregata mišljenja, može se računati samo na obraćanje moderatorima koji mogu značajno pomoći u filtriranju kupljenih komentara.

Kada čitate mišljenja na internetu, ne vrijedi vjerovati u neutemeljene izjave ili mišljenja. Bilo bi dobro steći naviku provjeravanja izvora i kritičkog promatranja anonimnih komentara o konkretnim proizvodima.

Related Posts

Leave a Reply