Tag

Сет netricoin мислења
Инвестирањето во криптовалути налага поседување не само вештини за купување на виртуелни монети, но, исто така, и знаења за нивно чување. Тоа е поврзано со изборот на соодветен вид на паричник, а поради факт е дека на пазарот на е-монети има нивен огромен избор, тоа не е лесна задача. Поради оваа причина, многу инвеститори почетници...
Read More
Поради својата релативно кратка историја и посебните карактеристики, инвестирањето во криптовалути значително се разликува од играњето на другите инвестициски пазари. Затоа, многу работи, коишто се вообичаени и очигледни за искусните „традиционални“ инвеститори, може бидат сериозна грешка на крипто-пазарот. Сепак, дел од основните начела сè уште наоѓаат приемна, а реалноста на некои добри практики може да...
Read More
Светот на криптовалутите постојано се развива, што предизвикува дека редовно се појавуваат сè повеќе крипто-монети. Повеќето од нив се базираат на класични решенија и стара технологија, како последица на што инвеститорите не им прогнозираат поголеми успеси. Меѓутоа, функционираат неколку криптовалути, коишто може да ги зачудат корисниците и инвеститорите. Едно од таквите решенија е „Stellar“.
Read More
Биткоинот моментално е најскапата криптовалута на пазарот, а историјата на нејзиниот развој и цената покажуваат дека инвестирањето во виртуелни монети може да се покаже многу ефективно. Меѓутоа, „BTC“ сѐ уште се базира на застарена технологија, што предизвикало потреба за промени. Промени, коишто трансформирале во нова криптовалута – „Bitcoin Cash“.
Read More